Футбол: първенството на САЩ - пряко

2 март 2017 | 19:01 Дачев
Мач между ЛА Галакси и Далас открива новия сезон на МЛС ("Major League Soccer") в кабела на Евроспорт 1
 
В събота вечер, на 4 март, от 23:00 ч., ЛА Галакси и Далас ще сложат началото на преките излъчвания от новия сезон на МЛС. Коментатор на първия двубой за тази година ще бъде Йордан Грозданов.
 
През изминалия сезон Далас спечели първенството на Западната  конференция за първи път в своята история, а след това „биковете“ стигнаха до плейофен полуфинал. Новият сезон започва с амбиции за още успехи. 
 
Тимът на Оскар Пареха ще търси ново участие в плейофите, а мечтите на феновете са свързани с първа титла в МЛС след загубения финал за трофея през 2010 г. Тексасци подхраниха силите си с парагвайската голова машина Кристиян Колман, който идва от Насионал (Асунсион). 23-годишният играч ще си партнира в нападението с аржентинеца Максимилиано Урути, който започва втори пореден сезон с тима. 
 
Южноамериканско попълнение има и в защитата, където към избрания за бранител №1 в МЛС през миналия сезон Мат Хеджъс ще се присъедини еквадорецът Анибал Чала. От Реал Солт Лейк  идва доказаният плеймейкър Хавиер Моралес (три пъти част от отбора на звездите и изкусен подавач), за да заеме ключова роля в средата на терена. Но отсъствието на халфа Мауро Диас до средата на сезона поради травма на ахилеса определено не е добра новина за феновете.  
 
Подобно на своя съперник, ЛА Галакси взе участие в плейофите, като на полуфинала отпадна от бъдещия шампион Сиатъл. След девет години вярна служба Брус Арина напуска пейката и сега е ред на Кърт Оналфо да се опита да донесе на Галакси шеста титла в МЛС. Легендите Роби Кийн и Стивън Джерард повече няма да носят бялата фланелка, а това няма как да не натъжи привържениците на отбора. В същото време Дос Сантос и Зардес трябва да поемат щафетата в новото начало. Всички значими нови попълнения тима от Калифорния са халфове – Джърмейн Джоунс (Колорадо), Ромен Алесандрини (Марсилия) и Жоао Педро (Витория Гимараеш).


ИЗБРАНО