„Децата на България са супер“- новогодишна програма на БНТ

12 декември 2016 | 12:46 Дачев
БНТ изпраща 2016 година с талантливите деца
 
В новогодишната нощ, след централната емисия „По света и у нас“ (20:45 часа) БНТ1 и БНТ Свят ще представят празничната програма „Децата на България са супер“. Повече от 200 талантливи деца от София, Стара Загора, Русе, Плевен, Сливен и други градове от страната участват в празничния спектакъл в студио 1 на БНТ.
 
Режисьор на новогодишния спектакъл е Станислав Терзиев, отговорен оператор е Здравко Ружев, а монтажът е дело на Филип Петков.
 
На сцената, водещи на впечатляващото шоу в последните часове на годината ще бъдат посрещнат певицата Йоанна Драгнева и журналистът Драгомир Драганов.
 
* * * * * * *
 
Очарователната Лидия Ганева ще изпълни песента, с която участва в Детската Евровизия, но този път в компанията на своите приятели от „Арт Войс Център“. Многобройните фенове на детския музикален конкурс ще имат възможността да видят „Вълшебен ден“ с ново новогодишно видео. Уникалният Леон Петков е едно от откритията на Печенката и е сред най-обещаващите бийтбоксери у нас. Заедно с малката Валерия те ще изпълнят популярна коледна песен в техен бийтбокс вариант. Божидар Кожухаров ще свири на кристали, а Теодор Палазов ще се въплъти в малкия Майкъл Джексън. Поля Иванова ще е Мегън Трейнър, Марио Марчев – Джери Ли Луис, а най-малката участничка, едва 4-годишната Александра Даниел, ще ни пренесе в Леденото кралство.
 
Русенката Мира Пуйкова, която зрителите на БНТ1 ще видят в новогодишната нощ, е носител на наградата на Световната музикална асоциация WAFA. В спектакъла участие ще вземат още талантливата Симона Кръстева, Фани Транчева, Станислав Илиев, малкият китарист Димитър Ляпчев и дует „Свирците“, които ще докажат, че за таланта възраст няма.
 
Зрителите ще видят и изпълнения на деца от вокална група „Мики Маус“, създадена през 2012 година от певицата Вяра Панталеева, която вече 8 години е част от вечерното токшоу на БНТ „Нощни птици“. Сред участниците са и децата от Вокална студия „Дъга“, изнасяли концерти на редица престижни сцени, дори и пред Папа Йоан Павел ІІ.
 
На сцената в празничната нощ ще излязат и възпитаниците на първия детски танцов ансамбъл в България „Росна китка“, основан още през 1946 г. В своята 70-годишна история ансамбълът е изнесъл над 5 000 концерта пред повече от 3 000 000 зрители. Към тях в новогодишната програма на БНТ1 ще се присъединят и децата от вокална група „Шопчета бобчета“.
 
Със своите впечатляваци танцови интерпретации в програмата се вписват и грациите от балетните формации „Веда Джуниър“ и „Ню екс“. Спортна тръпка и темперамент добавят представителите на клуба по състезателни танци „Дъга“ и на Клуб по спортна акробатика ЦСКА. За магията на празника ще се погрижи малкият илюзионист - маг Айвън.
 
Хитове на популярни изпълнители и песни от любими филми ще изпълнят малки таланти от цялата страна, които в новогодишната нощ няма да оставят съмнение, че „Децата на България са супер“.


ИЗБРАНО