Ски: слаломът в Зьолден пряко по Евроспорт 1 този уикенд

20 октомври 2016 | 14:45 Дачев
Този уикенд в Зьолден ще се проведе традиционният гигантски слалом, с който се открива новият сезон за Световната купа по ски алпийски дисциплини.
 
Женското състезание ще се излъчи пряко в събота, 22-и октомври, от 10:45 ч. по Евроспорт 1 с коментара на Ангел Искрев.
 
В неделя, 23-октомври, по същото време е и стартът при мъжете, който ще бъде коментиран от Иван Каневчев, отново по Евроспорт 1. 
 
* * * * * * *
 
„Организаторите работиха много, за да получат „зелена светлина“ от ФИС, но зимният център вече е готов да приеме елита на „белия керван“. Домакините очакват свеж естествен сняг, който допълнително да подобри условията за каране.“, коментира Ангел Искрев преди началото на сезона. 
 
Искрев сподели още кои от звездите в дисциплината няма да успеят да се включат в първото събитие от календара за тази година: „Няколко големи имена ще пропуснат старта на сезона. При дамите Линдзи Вон, Анна Файт и Виктория Ребенсбург все още не са възстановени от контузии. Същото е положението при мъжете с Аксел Лунд Свиндал, а дали Боде Милър ще продължи кариерата си като спортист все още е неизвестно. Eва-Мария Брем ще защитава победата си от миналата година пред родна публика, докато сънародникът ѝ Марсел Хиршер ще има за задача да победи отново, за да започне защитата на Кристалния глобус.“. 
 
Тазгодишният сезон на Световната купа по ски алпийски дисциплини е 50-ият юбилеен. През далечната 1966 г. група приятели се обединяват около идеята за създаването на обиколка, която да включва различни курорти и дисциплини, да събира спортисти от цял свят и да отличи един световен шампион. Така на 5-и януари 1967 г. в Берхтесгаден, Германия се провежда първото състезание, което бележи началото на тази половинвековна надпревара. Оттогава до днес по света са се провели 3188 състезания, утвърдили купата като една от най-значимите през всеки сезон. 
 
Какво ще се случи на старта на този исторически сезон? Ще разберем по Евроспорт, готов да ни зареди с нова доза положителни емоции. 


ИЗБРАНО