Тенис: турнир на ATP в Санкт Петербург от 19 септември

16 септември 2016 | 17:54 Дачев
Финалната права на сезон 2016 за професионалните тенисисти започва с турнира на ATP в Санкт Петербург. Докато някои от топ състезателите се насочват към Азия, други ще търсят изява на турнира на закрито в бившата руска столица. 
 
Наричан още Париж на Севера заради многобройните си забележителности, Санкт Петербург е домакин на надпревара от календара на ATP от 1995 г. насам.
 
Евроспорт ще излъчи на живо всички двубои от телевиозионния корт. Преките включвания стартират по Евроспорт 1 в понеделник, 19-и септември, от 18:00 ч. Коментатори по време на турнира ще бъдат Николай Драгиев и и Иван Чешанков.
 
* * * * * * *
 
Голямата новина тази година е участието на шампиона от US Open – Стан Вавринка. Компания на швейцареца в гигантската зала "Сибур" ще правят играчи като Роберто Баутиста Агут, Александър Зверев и миналогодишният победител Милош Раонич, който се превърна в едно от разочарованията в Ню Йорк. В Санкт Петербург ще направи своето завръщане и първата ракета на Чехия - Томаш Бердих.
 
Основните въпроси по отношение на турнира са два. Играта в зала е съвсем различна наука и от съществено значение е кой ще направи най-бързо и най-успешно необходимите настройки за този преход. Също така през тази част на годината много от тенисистите имат вече проблеми с контузии или просто преумора, което предразполага към изненади. 
 
Двама от героите в Ню Йорк – Гаел Монфис и Джо-Уилфрид Цонга вече са в лазарета - и двамата заради проблеми с коленете. Често тези турнири в края на сезона биват печелени от най-свежите и най-съхранени играчи в момента. Дали това ще се случи и в тазгодишното издание на турнира в Санкт Петербург – ще разберем на живо по Евроспорт. 


ИЗБРАНО