Предаванията за здраве на БНТ се завръщат с нови сезони

9 септември 2016 | 17:46 Дачев
От 12-ти септември „Здравето отблизо“, с водещ Мария Андонова, вече ще се излъчва всеки делничен ден от 10:30 до 11:30 часа.
 
От 18-ти септември здравното риалити на БНТ „Зелената линейка“, с водещ Ива Димитрова, ще се излъчва всяка неделя от 7:10 часа с удължено ефирно време – до 8:00 часа.
 
Така БНТ1 предоставя на зрителите повече време, посветено на здравето като начин на живот - с практически демонстрации, с компетентни мнения и полезни съвети от утвърдени специалисти. И двете предавания ще останат верни на мисията си: да бъдат в помощ на обикновения човек, давайки отговор на много въпроси, свързани с ежедневната грижа за здравето.

Автор и продуцент на двете предавания е Ива Димитрова.
 
* * * * * * *
 
Акцент в програмната схема на „Здравето отблизо“ през новия сезон ще бъдат съвременните открития в света на медицината по света и в България, както и все още непознатите хоризонти на научните достижения. Всеки петък предаването ще прави обзор на най-интересното през изминалата седмица. Чрез активност с коментари и гласуване на страницата на предаването във фейсбук, зрителите ще определят кои теми ще бъдат показани отново в ефира. В края на всяка седмица водещата ще ги среща с най-интересния гост и ще припомня акцентите от изминалите дни. В аванс ще бъде правен  хороскоп за следващата седмица. 
 
В дните преди първия учебен звънец „Здравето отблизо“ ще разгледа актуални теми в помощ на родителите и техните деца. Психологът Орлин Баев ще разкрие подробности за психологията на тероризма, както и кой ще преподава нововъведения предмет по антитероризъм в училище. Проф. Огнян Бранков ще сподели какви са най-често срещаните заболявания в областта на детската хирургия. Как да подсилим имунитета и да подготвим организма си за зимата – в първите издания на предаването педиатърът д-р Величка Терзиева ще отговаря на живо в студиото на предаването на зрителски въпроси. Предаването ще потърси мнението на специалистите и по темата за или против децата да бъдат вегани.
 
На 14-ти септември (сряда) зрителите на „Здравето отблизо“ ще видят специално интервю със световно признатия писател и автор на книгата „Разговори с Бога“ Нийл Доналд Уолш. 
 
* * * * * * *
 
Друга ексклузивна среща ще предложи здравното риалити на БНТ1 „Зелената линейка“ с един от най-популярните холистици от Китай – световноизвестният Мастер Хончи Шао. Той преподава метода за самолечение ПайдаЛаджин, помогнал на много хора по света, при лечението на рак, диабет, Алцхаймер, болки в стави и мускули, и други.
 
На 18-ти септември „Зелената линейка“ ще стартира с едно истински мотивиращо здравословния начин на живот предаване. Зрителите ще видят най-атрактивните участници във Форума на здравето. Гост ще бъде и Юли Тонкин. Той ще разкрие подробности за нова професия – здравен мотиватор, като стратег за постигане на успех и баланс в живота, който споделя своите техники за личностно развитие и здравословен живот.
 
През новия сезон предаването „Зелената линейка“ ще обогати съдържанието си със специална част, посветена на детското здраве. Безплатни прегледи в линейката ще се осъществяват през целия телевизионен сезон като ще бъдат обхванати абсолютно всички медицински проблеми и най-вече превенцията на най-често срещаните заболявания. В студийната част на предаването ще гостуват водещи лекари от различни специалности, нутрициолози, психолози и обикновени хора, които ще споделят своите лични истории за оздравяване.
 
Здравното риалити на БНТ1 ще продължи да показва как се случва всичко на практика в света на медицината, пречупено през призмата на реалния живот. Предаването ще следва линията на обществената си функция с образователно-информационна насоченост, представена по оригинален и атрактивен начин.


ИЗБРАНО