Cinemax и Cinemax 2 - промени от 1 септември

30 август 2016 | 18:53 Дачев
Уикенд на отворен сигнал на 10 и 11 септември ще включи премиерата на новия сериал „Куори
 
От 1 септември 2016 (четвъртък), програмните схеми на Cinemax и Cinemax 2 вече ще бъдат напълно различни. Всеки от каналите ще има своя програмна линия, като и двата канала ще продължат да излъчват 24 часа в денонощието - без прекъсвания за реклами. Вижте промо видео.
 
И двата канала ще имат нови лога.
 
* * * * * * *
 
Cinemax, каналът за масово забавление, ще предлага американски и международни филми от всички жанрове: драма, комедия, екшън, приключенски, криминални, фентъзи, хорър. Оригиналните продукции на Cinemax също ще имат своето място тук.
 
Големите премиери за седмицата вече ще са в неделя вечер, докато съботата ще е за сериали. Петъците ще са посветени на култови и хорър филми, а сряда - на драми и трилъри.
 
Cinemax 2, арт канал, ще показва разнообразие от инди (независими) заглавия от европейски и международни студия, както и култови филми и съвременни класики. Тук зрителите ще могат да намерят награждавани заглавия, фестивални любимци и високооценени от критиката филми от цял свят. Особено място ще имат заредените с емоция докосващи човешки истории. 
 
Cinemax 2 ще има различен акцент всеки ден. Най-голямата премиера за седмицата ще е в събота. Неделите ще са посветени на световното кино. Понеделниците ще са отделени за култови филми и съвременни класики. В четвъртъците ще се предлагат отличени сериали.

CINEMAX: Холивуд, сериали, ужаси, комедии, екшън...
CINEMAX 2: арт- и фестивално кино, международни заглавия, човешки истории.
* * * * * * * *

Зрителите ще могат да се запознаят с обновените Cinemax и Cinemax 2 в уикенд на отворен сигнал на двата канала на 10 и 11 септември 2016.
 
Премиерата на новия Cinemax-сериал „Куори“ ("Quarry"), базиран на част от едноименната поредица романи (1976-1977) на американския мистъри писател Макс Алън Колинс, който е и сред изпълнителните му продуценти, е на 10 септември.

Вижте трейлър със субтитри на български език.
 
В главната роля е Логан Маршал-Грийн като Мак Конуей, aka Куори, който се опитва да се адаптира обратно към обществото, след като се завръща от войната във Виетнам. Междувременно е привлечен от подземна мрежа за поръчкови убийства.
 
Изпълнителен продуцент е носителят на Emmy® Грег Йетейнес (познат от “Банши, Пенсилвания” и от “Д-р Хаус”), който и режисира всички епизоди.

В същия ден Cinemax ще представи филма "Ashby" (2015 г.) с Мики Рурк и вечния любимец „Шоколад“ с Джони Деп.
Голямата премиера за седмицата, на 11 септември, е австралийският "Partisan" (2015) – психологически трилър с впечатляващо изпълнение на Венсан Касел. 

Артхаус-каналът Cinemax 2 ще представи на 10 септември "45 години" (2015), носител на Европейска филмова награда и номиниран за „Златен глобус“, както и исладската комедия „Планината на девствеността“ ("Virgin Mountain", 2015) с награда от Tribeca Film Festival , а на 11-ти -  швейцарския „Война“ (2014) и естонско-грузинската военна драма „Мандарини“.


ИЗБРАНО