Свирепи животни, мусони и вулкани по Viasat Nature

30 август 2016 | 12:18 Дачев
Новите продукции представят магическата сила и разнообразие на природата
 
Кои са най-свирепите животни на земята, какъв е ефектът на мусонните ветрове върху планетата и има ли сила, която може да се сравни с мощта на вулканите, ще представи Viasat Nature през месец септември.
„Най-свирепите животни!“  ще се излъчва всеки понеделник, от 5 септември до 10 октомври, от 20:10 часа.
В същия час, но всеки вторник, от 6 септември до 4 октомври зрителите могат да гледат „Земя на мусони“.
От 19 септември до 17 октомври, от 21:50 часа, ще се излъчва поредицата „Вулканични одисеи“.
 
Най-свирепите животни!“ ("Deadly 60") среща зрителите с удостоения с наградата на „Британска академия за филмово и телевизионно изкуство“ (BAFTA) експерт Стив Бакшъл (Steve Backshall), който пътува по света в търсене на най-опасните и смъртоносни животни на планетата. Той представя много свирепи създания, сред които и най-голямата отровна змия на Австралия, ужасяващата бича акула и водещия хищник на Намибия – лъва. Не пропускайте да видите и как Бакшъл се изправя лице в лице със смъртта, когато проучва подводния свят в тази вълнуваща документална поредица.
 
Феноменът на мусонните ветрове е очертал формата на северните брегове на Австралия, сухите индийски пустини и гъстите дъждовни гори на Борнео. Поредицата „Земя на мусони("Land of the Monsoon") показва как ветровете са в състояние да превърнат сушата в наводнение и как са оформили местообитанията на широк спектър от животни и домовете на човешките общества, които са живели под влиянието им в продължение на хилядолетия. Вълнуващият документален филм изследва силата на дивия климат и  бъдещето на величествените земи на мусоните.
 
На Земята има малко сили, които могат да се сравнят с мощта и разрушителната сила на вулканите. „Вулканични одисеи("Volcanic Odysseys") показва как тяхното въздействие е помогнало за оформянето на планетата, променило е климатичните условия и е опустошило цели цивилизации. Тази разрушителна сила е ужасявала, вдъхвала е страхопочитание и е очаровала хората в продължение на векове. Въпреки това, за тези, които ги разбират, те са красиви спектакли на вътрешния механизъм на земята в действие. Малък брой от приблизително 550 активни вулкана на планетата са разрушителни. Те остават нещо, което може да се представи като зрелище за всички наоколо, като се увеличава броят на търсачите на силни усещания, които се осмеляват да пътуват до отдалечени места, за да наблюдават едно от най-невероятните зрелища в природата.

„Вулканични одисеи“ проследява приключенията на вулканолога Том Пфайфър и неговия екип, докато те отвеждат зрителите на единствено по рода си пътешествие – отблизо и лично – в сърцето на активните вулкани. Не пропускайте тази вълнуваща поредица, в която Том и колегите му вулканолози изследват красотата на вулканите и науката за най-голямото природно зрелище на Земята.
 


ИЗБРАНО