Емили Уотсън ще изиграе съпругата на Айнщайн в ”Гений”

30 август 2016 | 10:54 Дачев
49-годишната английска актриса, която българските кинозрители видяха миналата година в "Еверест", а телевизионните - в "Гардеробиерът" ("The Dresser"), ще изиграе ролята на Елза Айнщайн в антологичния сериал на National Geographic „Гений“. Информацията е на американското онлайн лайфстайл издание ComingSoon.net.

Продукцията "Genius" на Fox 21 Television Studios и Imagine Television ще се появи на малките екрани през 2017 г., а снимките стартират следващия месец в Прага. Първият епизод ще бъде режисиран от Рон Хауърд, чийто мистъри трилър "Ад" излиза след няколко седмици.

Номинираната за „Оскар“ и „Златен глобус“ Емили Уотсън ще се превъплъти във втората съпруга на Алберт Айнщайн, която е и негова първа братовчедка. В ранните години на учения, ролята му ще бъде изиграна от родения в ЮАР английски музикант, поет и актьор Джони Флин, а в зрелите – от австралийската звезда Джефри Ръш.

В първите 10 епизода ще видим живота на изобретателния и вечно търсещ чиновник по патентите, който не успял да си намери работа като преподавател, нито да направи докторат, но въпреки това успява да разгадае мистериите на атома и вселената.

* * * * * * *

Всеки сезон на "Гений" ще драматизира впечатляващите лични истории на най-големите иноватори в света. Сценарият на първия сезон е написан от Ноа Пинк по книгата “Einstein: His Life and Universe” (2011 г.) на американския писател и журналист Уолтър Айзъксън, биограф още на Стив Джобс, Бенджамин Франклин и Хенри Кисинджър.

В каста на поредицата влизат още ирландецът Майкъл Макелхатън ("Game of Thrones") - в ролята на физика д-р Филип Ленард, образец за младия Айнщайн, но превърнал се в негов противник; американецът Сет Гейбъл ("Салем") - в ролята на швейцарския инженер Микеле Бесо, дългогодишен приятел на Айнщайн; младата театрална и тв актриса Саманта Коли - в ролята на Милева Марич, състудентка на Айнщайн от Цюрих, негова първа съпруга и майка на трите му деца; Ричард Топол ("Тайнствени афери", "Елементарно, Уотсън") - в ролята на Фриц Хабер, брилянтен химик и близък колега на Айнщайн, с нетрадиционни и противоречиви политически възгледи; Винсънт Картайзър ("Синовете на анархията") поема образа на Реймънд Гайст, генерален американски консул в Берлин през 1929 - 1939 г., помогнал през 1938-39 г. на много евреи и антинацисти да емигрират от Германия.
 


ИЗБРАНО