Джонатан Нолан продължава кариерата си в телевизията

23 август 2016 | 13:52 Дачев
Новият договор с Warner Bros. Television ще направи Джонатан - по-малкия брат на Кристофър Нолан и съавтор на "Интерстелар" - един от най-големите американски шоурънъри (изпълнителни продуценти).

Подробности за преговорите не бяха оповестени, но според изданието Deadline сумата в договора ще бъде рекордна за създатели на драматични сериали. По този начин косценаристът на "Интерстелар" ще продължи да разработва за корпорацията нови телевизионни проекти.
 
Чрез своята компания "Kilter Films", Джонатан Нолан вече направи за "Warner" две шоута: задържалия се 5 сезона (2011 - 2016) по CBS екшън сериал "Под наблюдение" и подготвяния за излизане по HBO "Западен свят". В производството на тези поредици участва и студиото "Bad Robot" на Дж. Дж. Ейбръмс. Заедно с малкия Нолан, продуцирането на бъдещи сериали за Уорнър ще бъде и в ръцете на Атина Уикхем (Athena Wickham), която е работила както в тези две продукции, така и върху хитове като "Експериментът" (2008 - 2013), "Almost Human" (2013 - 2014) и "11.22.63".
 
Джонатан Нолан е в творчески тандем с по-големия си брат Кристофър, като помага за сценариите на неговите филми-блокбъстъри "Черният рицар" (2008), "Генезис" (2010) и "Интерстелар" (2014), бе номиниран и за Оскар за разработката на сюжета на "Мементо" (2000), по който година по-късно публикува и разказа си "Memento Mori".


ИЗБРАНО