Гари Дурдан от снимачната площадка

17 август 2016 | 12:25 Дачев
Започнаха снимките на третия филм на актьора и режисьор Ники Илиев "Нокаут". Главната роля е отредена на героя от хитовия сериал "От местопрестъплението", 49-годишния американски актьор Гари Дурда̀н (Gary Dourdan).
 
"Играя пенсиониран ММА-боец, който работи като музикант, за да спечели пари. Помислих, че ще е страхотно да изиграя нещо различно. Определено това е предизвикателство за мен. Персонажът не прилича на мен, но е добре да добивам опит", каза днес актьорът пред камерата на „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR.
 
Изборът за ролята на Арън във филма се оказва нелека задача. Търси се американски актьор, който има афинитет към бойните изкуства. Гари Дурдан се занимава с музка, което улеснява превъплъщаването му в ролята на главния герой. "За пръв път влизам в клетка, надявам се и за последен. Не ми харесва в клетката", смее се актьорът, който добави, че в България е много красиво и му харесва, макар че няма много време за разходки. "Снимаме постоянно, а когато нямам снимки тренирам. Сценарият е страхотен, историята е забавна и мисля, че филмът ще се гледа дълго време", добави Гари.
 
* * * * * * *
 
Ники Илиев призна, че идеята му е дошла преди две години, докато е четял биографията на легендарния боксьор Майк Тайсън. "Замислих се, че ще е интересно да имаме ММА-герой, който става музикант. Искаме да правим универсални филми и да прекрачим границите на България. Това става най-лесно с участието на чужди актьори и когато се говори на английски", каза режисьорът.
 
* * * * * * *
 
Основни действащи лица във филма отново са Орлин Павлов и съпругата на Ники Илиев - Саня Борисова. Снимките продължават, а част от тях ще се проведат в Ню Йорк. Очаква се в края на март 2017 г. лентата да види бял свят.


ИЗБРАНО