HBO потвърждава ХХL-размер на финала на Game of Thrones 6

16 юни 2016 | 09:12 Дачев
Изтеклата информация е вярна: HBO потвърди заглавията и продължителността на финалните два епизода на Game of Thrones сезон 6.
 
Заглавието на епизод 9 е “Битка на копелетата” и това най-вероятно се отнася до епичния сблъсък между Джон Сноу и Рамзи Болтън, за който се намеква през целия сезон. Създателите на сериала и преди са споменавали, че сезон 6 ще включва най-голямата битка в историята на продукцията и е логично да се предположи, че именно това ще е тя.
 
Продължителността на епизода е 60 минути, а епизодът ще бъде излъчен на 20 юни в България.
 
Заглавието на финала “Ветровете на Зимата” – кимване към предстоящата шеста книга на Джордж Р.Р. Мартин от неговата поредица (към която реферира и любимата театрална трупа на Аря в Браавос по-рано този сезон).
 
Финалът се състои от впечатляващите 69 минути, което го прави най-дългия епизод в сериала въобще. Той ще бъде излъчен на 27 юни в България.
 
* * * * * * *
 
И двата епизода са режисирани от Мигел Сапочник, който оглавяваше миналогодишния първенец “Hardhome” ("Суров дом" - еп. 8 от сезон 5).
 
Все още няма синопсиси на двата последни епизода, въпреки "изтеклите" описания, публикувани в някои сайтове. Сред тях има някои доста смехотворни опити за интерпретации по темата Lady Stoneheart – “Бриен (Гуендолин Кристи) среща стар приятел, превърнал се във враг” – сякаш продуцентите биха допуснали така откровено директна препратка в традиционно свръхуклончивите описания.


ИЗБРАНО