Поредица за ловците на змии - „Ловци на отрова” от 3 юни

30 май 2016 | 15:37 Дачев
Всяка година отровни змии убиват над 100 000 души, а още хиляди постъпват в болници за лечение . Въпреки тази шокираща статистика, смъртоносната отрова на змиите се използва и за спасяване на човешки животи, чрез производството на противоотрови. Наличността ѝ намалява всяка година, а търсенето на отрова е по-голямо от всякога.
 
„Ловци на отрова“ проследява 4 екипа професионални ловци на змии, които пътуват по света в търсене на най-смъртоносните змии, познати на човечеството. Докато всеки от тях се наслаждава на вълнението от преследването, те споделят една и съща крайна цел - да спасят живота на другите. 
 
Премиерната поредица „Ловци на отрова“ стартира на 3 юни, петък, 21:00 ч. по Discovery Channel
 
От тресавищата на Флорида и равнините на Оклахома, до австралийската пустош и аризонската пустиня, екипите рискуват живота си при всяка стъпка. По света има над 600 вида отровни змии и едно погрешно движение може да се фатално. 
Екипът на „Ловци на отрова“ се състои от:
 
• Тим Фицър (53), Кевин Бейкър (52) и Хана Локхарт (27)
Тим Фицър от Тълса, Оклахома е индианец и се занимава с препариране на животни, лов на змии и е изцяло отдаден на всякакви дейности сред дивата природа. Бил е ухапван от смъртоносни змии 5 пъти и работи заедно със своя близък приятел и колега от 35 години Кевин Бейкър, както и с новото попълнение в екипа им – Хана Локхарт. 
 
• Ед Чампан (76) и Джъстин Ботръл (34)
Ед Чапман от Маями, Флорида е легенда сред търсачите и ловци на отрова. Водещи лаборатории и медицински изследователи от цял се свързват с Ед в търсене на висококачествена отрова. За да задоволи нарастващото търсене, той наема Джъстин Ботръл за свой помощник. Заедно, дуото обикаля цяла Америка, за да осъществят поръчките на клиентите си и да поддържат бизнеса си. 
 
• Дан Маси (45) и Мелани Маси (43):
Съпрузите Дан и Мелани Маси от Сахуарита, Аризона са вдъхновени от общата им любов към науката, изследванията и опазването на животинските видове. Въпреки че Дан има двустранна ампутация, той смята протезите на краката си за предимство, така че дори нараняване не може да сломи екипа им.
 
• Браян Барчик (45) и Чуи (47)
Браян Барчик от Шелби Таунсшип, Мичигън има над 25-годишен опит в развъждането и работата с над 30 000 змии и е един от най-големите колекционери на влечуги в света. Неговият партньор Чуие експерт в работата с неотровни змии и има много да научи от Браян. 


ИЗБРАНО