Последен полуфинал в ”България търси талант”

29 май 2016 | 08:08 Дачев
Цигуларят Svet - финалист в America's Got Talent - е гост-изпълнител
 
Последният концерт на живо преди финала на “България търси талант” е тази вечер по bTV. Само 2 са свободните места в списъка с финалисти. Последните 9-ма полуфиналисти репетираха усилено за концерта, но кои изпълнители ще имат шанса да заемат местата, ще решат зрителите!
 
Сред последните 9 изпълнения са акробатите от клуб "Стефан Данчев", чието изпълнения ще влезе в пряка конкуренция с това на танцьорите-акробати Хакан и Рамадан от дуета “Last Shot”. Традиционно оспорвана ще е и битката при певците. В нея ще се включи един от най-младите и очарователни таланти – 6-годишният Кристиян Менев от Велико Търново, който трогна журито с изпълнение на песента “Аз съм звезда” и с мечтата си да намери банда, с която да се изявява по световните сцени. За втори път своето място на финал ще се опитат да спечелят и момичетата от ангелогласния квартет "Захир". Те имат и опит от предишен сезон на шоуто, но дали този път ще успеят да стигнат до финал, ще решат зрителите. Техният избор ще бъде решаващ и за музикалния дует Виктор и Момчил, както и за певицата Антония Дерменджиева - те получиха подкрепата на журито по време на театралните кастинги, а на 29-и ще се борят и за гласовете на феновете.
 
С нов авторски спектакъл, на сцената на шоуто ще се завърне и един международно признат български талант. След като с модерното си изкуство впечатли поп иконата Мадона и нейния екип, идната неделя Красимир Марчев ще се опита да изненада приятно и българските си фенове. С мултимедийното си изкуство фотографът от Бургас вече е спечелил вниманието на Мадона, коята включва проекта му в своята платформа за млади таланти. В последния полуфинал Красимир и екипът му ще се състезават и за признанието на българските зрители наред с артистите от “Мечтания анимейшън тийм” и младата шампионка по художествена гимнастика и модерен балет - Франциска Миоле от Германия.
 
* * * * * * *
 
12-те изпълнения, които вече получиха шанса да се борят за наградата от 50 000 лева и титлата “Талант на България”, са:
 
- певецът Християн Ненов,
- бийтбоксерът Искрен Тончев-Искрата,
- контратенорът Димитър Арнаудов,
- музикантите от “Виво Монтана”,
- вокална група “Бижу”,
- певицата Жаклин Таракчи,
- певците от “Нова музика”,
- певецът Данчо Кузманов,
- гимнастичката Дара Стоянова,
- музикалният дует Мирела и Пресияна,
- певецът Асен Рашков и
- танцова група “Пловдивъ”.
 
Гости на последния полуфинал ще бъдат рапърът и композитор Бобо (със специално подготвено за шоуто изпълнение), група Ice Cream (които наскоро поставиха рекорд за Книгата на Гинес), както и финалистът в едно от изданията на America's Got Talent – цигуларят Svet. Светлин Радославов – Svet участва в седми сезон на американския формат, където един от членовете на журито - Хауърд Стърн - заявява, че българинът е най-добрият цугулар, когото някога е чувал!


ИЗБРАНО