Философът Захариев и отговорите на битието при Мира Добрева

6 май 2016 | 07:17 Дачев
Тази събота и неделя, 7 и 8 май 2016, от 11:00 часа по БНТ1:
 
Андрей Захариев, познат на зрителите и като водещ на БНТ, е специален гост на Мира Добрева тази седмица.
 
На живо в студиото на предаването "Отблизо" ще бъде един мъж с бензин в кръвта – основателят на първия мотоклуб в България Марин Кушев. За зрителите той споделя какво се крие в номадската душа на моторджиите и кои са основните закони в кодекса на честта, по които живеят железните ездачи.
 
„Дневникът на червенокосата“ разказва за късмета на най-глупавите хора, печелили в лотарии и за актьорите, готови на всичко заради перфектната роля.
 
В рубриката „Къде са те сега” ще гостуват „духът на Нютон“ и „вещицата Пития“ – героите от телевизионното предаване „Приказки за физиката(излъчвано до септември 2011 г.).
 
За отминалия престиж на професията на киномеханиците и за изгубената романтика на старите киносалони, водещата на предаването ще разговаря с чичо Митко от столичното кино „Влайкова“
 
Рубриката „Светът отблизо“ тази седмица отвежда зрителите в Молдова, страната, която пази едни от най-древните скални манастири и ражда едни от най-добрите вина. Телевизионното пътешествие продължава в подземните лабиринти на Кишинев и сред пъстротата на празника в Драгаица. 
 
Тази седмица предаването ще срещне зрителите и с младата певица Диа, която открива нови пространства за народната музика – дискотеките и разкрива какво означава „дъбстеп фолклор“.


ИЗБРАНО