„Надиграй ме” с номинация за наградите на Business Lady

5 май 2016 | 14:22 Дачев
Признанието е за Екатерина Генова - за възраждане на българския фолклор и традиции
 
Танцовото фолклорно шоу „Надиграй ме” на БНТ 2 е номинирано за престижните годишни награди на сп. „Business Lady” 2016. Признанието е за директора на Дирекция „БНТ Свят и региони” Екатерина Генова, която е един от авторите на идеята за фолклорното реалити. Номинацията е в категорията „Медии” и е за „Възраждане на българския фолклор и традиции сред българското общество”.
 
Призовете на списанието се връчват всяка година, за да отличат усилията на българските дами в различни сфери от обществения живот и да популяризират техните успехи, качества и постижения.
 
Журито на наградите, в което влизат успели и признати дами от света на бизнеса, културата и различни институции, дава своето признание за шестия сезон на „Надиграй ме”, който възроди идеята за неделните хора на открито. В продължение на няколко месеца предаването гостува на различни места в страната и организира надигравания на открито, които накараха стотици да се хванат на хорото. Финалът на сезона, който се проведе на площада пред храм-паметника „Св. Александър Невски” в София и бе излъчен пряко, постигна рекорден в историята на БНТ 2 рейтинг. Дори и след края на предаването, няколко общини продължиха да организират неделни надигравания, вдъхновени от „Надиграй ме на неделното хоро”.
 
Тази година фолклорното шоу влезе в българските училища и предизвика на танцов дуел възпитаниците на 12 хореографски паралелки в цялата страна. Проектът  поде инициативата „Надиграй ме в голямото междучасие”.
 
* * * * * * *
 
Наградите ще бъдат връчени на церемония на 10 май в „София хотел Балкан“. По-рано същия ден там ще се състои и Кръгла маса на жените-лидери на тема „Насърчаване и развите на женското предприемачество в България”, която се провежда с официалното партньорство на Министерство на икономиката.


ИЗБРАНО