Започнаха снимките на ”Шерлок” сезон 4, режисьор - жена

6 април 2016 | 21:50 Дачев
Снимките на поредицата "Шерлок" с Бенедикт Къмбърбач започнаха, като шоуто се режисира за първи път от жена. Режисьор на първия от трите пълнометражни епизода е Рейчъл Талалей - професионалист от киното и телевизията в продължение на 25 години (сериалите "Доктор Кой" 2005 и "Светкавицата" 2014, тв филма "The Wind in the Willows" 2006). Тя има двойно американско и канадско гражданство, но е постоянен жител на Великобритания.

Асоциацията на британските филмови и телевизионни режисьори отчете през 2014 г., че жени са режисирали 13% от драматичните тв епизоди в кралството, а в САЩ през 2015 г. жените са 14% от режисьорите на ефирни предавания. Информацията е на Варайъти.

Четвърти сезон на "Шерлок" започва с това, че Холмс отново е на английска земя, докато д-р Уотсън и жена му Мери се готвят за най-голямото си предизвикателство - да станат родители. Къмбърбач, който играе Шерлок, казва, че е "истински развълнуван да снима отново със същия екип. Нямам търпение всички да видят сезон 4. Но ще трябва да поизчакат... макар и не за дълго. И ще си струва!"

Създателите, сценаристи и изпълнителни продуценти Стивън Мофат и Марк Гатис смятат, че "каквото и да правим, всички пътища водят към Бейкър стрийт - всеки път усещането е да се прибираш вкъщи. Духове от миналото изскачат в живота и на Холмс, и на Уотсън и носят приключения, романтика и страх. Това е историята, която разказваме от самото начало. Тази история сега достига своята кулминация..."
Сю Върчю, продуцент от "Hartswood Films" пък споделя, че не е било просто да събере всички обратно за сезон 4, но също е убедена, че чакането ще си заслужава.

Пилотният епизод "Sherlock: The Abominable Bride", издържан във Викториански стил, бе излъчен в киносалоните в много държави на 1 януари т.г., както и по телевизиите, и се превърна в най-гледаното предаване във Великобритания по време на новогодишните празници с 11.6 милиона зрители, както и в най-гледания епизод на поредицата досега. Вижте два трейлъра.

Освен "Hartswood Films", изпълнителни продуценти са BBC и "Masterpiece" (Ребека Ийтън). Международната дистрибуция се осъществява от "BBC Worldwide".


ИЗБРАНО