Празничен уикенд ефир на bTV

4 март 2016 | 14:13 Дачев
Ще видим съзвездие от актьори - Вълчо Камарашев, Елена Петрова, Джерард Бътлър и Морган Фрийман в нова порция ексклузивни срещи и интересни теми в „Тази събота” и „Тази неделя”, „bTV Репортерите” и „120 минути”
 
В утрото на 5 март, в минутите с Диана Любенова зрителите на „Тази събота” ще се срещнат с холивудската звезда Джерард Бътлър по повод премиерата в България на високобюджетния екшън трилър „Код Лондон”. В предаването ексклузивно ще гостуват и музикантите от супергрупата "Фондацията" след турнето им в Австралия и Нова Зеландия.
 
Точно в 19:30 ч. съботното издание на bTV Репортерите „Фатално засичане” ще даде отговор на въпроса „Връщат ли се мутренските времена или са преминали в нова фаза?”.
Боят на Околовръстното в София отпреди дни върна в спомените им други жертви на бруталната агресия на пътя. За някои от тях ще разкаже Росен Цветков след централната емисия на bTV Новините.
Как се живее след 7 куршума, изстреляни заради засичане на две коли? Главният мениджър на „Литекс” - Стойчо Стоилов, ще говори за оцеляването и преобърнатия си живот, след като преди 14 години бивш военен за малко не го убива на пътя. И още – защо младежи, пребити след засичане край София, бяха набедени за крадци и попаднаха зад решетките? Отговорите – само във „Фатално засичане”, 5 март, от 19.30 часа.
 
Разговорът за филма „Код Лондон” ще продължи и в „Тази неделя” с ексклузивното интервю на Диана Любенова със световноизвестния актьор Морган Фрийман. В утрото на 6 март в предаването ще гостува и „старото куче” в журито на „България търси талант” – Любен Дилов-син, непосредствено преди старта на шоуто. Зрителите ще се насладят и на вълнуваща среща с актрисата Елена Петрова.
 
Неделният следобед ще срещне зрителите на „120 минути” с един от най-обичаните актьори от незабравимото златно поколение на българското кино. „Войната на таралежите”, „Тримата от запаса”, „13-ата годеница на принца” и много други са сред любимите филми на всички българи, в които играе Вълчо Камарашев.
Специален гост на празничното издание от 17.00 до 19.00 часа ще бъде и известният комик от „Столичани в повече” - Руслан Мъйнов, който ще разкаже за номинацията си в класацията на слушателите на БНР за „Музикант на годината”.
 
На Светослав Иванов ще гостува и кореспондентът на bTV от Париж Десислава Минчева-Раул – с коментар по темата „Възстанови ли се Франция от шока след терористичните атаки?”.
 
В „Роуминг” – Борис Анзов, българският журналист, който попадна в епицентъра на престрелка в Сирия.
 
Зрителите на предаването ще се срещнат и с танцьорите и музикантите от любимия на поколения българи ансамбъл „Филип Кутев”, които ще излеят болката си защо се чувстват забравени от държавата. 
 
Неделната вечер ще бъде посветена на новата българска държава, родена от Санстефанския мирен договор. В предаването на bTV Репортерите под заглавие „Кой е дядо Иван?”, Теодора Енчева и операторът Павел Баев ще разкажат няколко истории от градежа на свободна и просперираща България, която всички в края на 19-ти век наричат чудото на Балканите. Защо руските имперски генерали смятат нашите прохождащи политици за западняци, кой от министрите във временното руско управление е българин с руски паспорт и на кого Христо Ботев поръчва да пише „Свобода” с главна буква? Отговорите зрителите ще научат в bTV Репортерите на 6 март, веднага след централните новини.


ИЗБРАНО