bTV ще излъчва наградите Оскар до 2018 година

10 февруари 2016 | 12:40 Дачев
bTV Cinema ще излъчи ексклузивно и на живо 88-ата церемония по връчването на златната статуетка на 28 февруари, неделя, от 24:00 часа
 
bTV Media Group закупи правата за излъчване на наградите Оскар до 2018 година, съобщиха от медийната група преди малко. bTV Cinema ще бъде единственият канал в България, който ще излъчи на живо церемонията на 88-ите награди „Оскар”.

Киноманиаците ще могат да проследят пристигането на филмовата гилдия по червения килим в Dolby Theatre® в Холивуд. В 03:30 часа на 29 февруари ще стартира в реално време и същинската церемония, която ще бъде водена за втори път от комика, режисьор и продуцент Крис Рок.

* * * * * * *
 
Преди това, специалното предаване „Студио: Оскари” с водещ Стаси Кара ще ни запознае в детайли с последните новини около събитието. То ще стартира в 23:00 часа на 28 февруари и ще проследи любопитните факти около церемонията - с подробности за водещия, номинираните филми и режисьори, актьори и актриси в главни и поддържащи роли, чуждоезичните и документални филми, както и с филмовата музика - номинирани и изпълнители на живо. Сред коментиращите гости на студиото са журналистите Драго Симеонов, Владислав Апостолов и Кристина Патрашкова, актрисите Милица Гладнишка и Ралица Паскалева, както и диригентът Максим Ешкенази.

Киноманиаците ще видят личните срещи на Стаси Кара с едни от най-актуалните и обещаващи имена на Холивуд.  Стаси ще покаже всичко за екскпресната слава на красивата Алисия Викандер, която ще се изправи срещу невероятната носителка на "Оскар" Кейт Уинслет за статуетката за най-добра женска поддържаща роля. Как премина годината на награди и предизвикателни роли за носителят на най-голямата филмова награда и отново номиниран актьор Еди Редмейн? Зрителите на bTV Cinema ще чуят лично от режисьорката на номинирания за чуждоезичен филм "Мустанг" Дениз Гамзе Ергювен, за вдъхновението й да покаже предизвикателствата на жените в Турция.
 
Специално за "Студио Оскар", Георги Тошев е подготвил и среща с невероятния композитор и носител на златната статуетка Ханс Зимър за това как се печели тази награда и какво означава тя за кариерата му. 

* * * * * * *
 
Непосредствено след това, от 00:00 часа, тв зрителите ще могат да проследят и включванията на живо от червения килим с най-желаните звезди в Холивуд, както и коментара на гостите в студиото за облеклото и шансовете им да запишат името си в историята на киното. 

* * * * * * *

През целия февруари, зрителите на bTV Cinema ще могат да направят своя собствена класация на най-добрите филмови заглавия, актьори и режисьори сред филмите от „Месеца на Оскарите”, които ще се излъчват всеки ден от 21:00 часа.
 
Това става на facebook страницата на канала, а всяка седмица трима от гласувалите ще получават ваучери за voyo.bg.


ИЗБРАНО