Випове подложиха децата си на кулинарен тест

10 февруари 2016 | 12:11 Дачев
Зад печката: Жени Калканджиева, Радост Драганова, Кали, Мая Савова, Николета Лозанова, Ирина Тенчева и техните деца

Седемте звездни мами със своите деца, предвождани от Александър Сано и шеф Петков, показаха готварски умения в духа на предстоящото след 5 дни семейно шоу „Мама готви по-добре
 
Дни преди старта на новото предаване по bTV, 7 популярни лица подложиха децата си на кулинарен тест, от който стана ясно какви умения са попили наследниците им от тях. По пример на участниците в семейното състезание, “готвачи” бяха децата, а родителите даваха съвети отстрани и се включваха само в извънредни ситуации. 
 
Във вторник следобед Жени Калканджиева, Радост Драганова, Кали, Мая Савова, Николета Лозанова и Ирина Тенчева и техните деца се превъплътиха в ролята на майстор-готвачи ("шефове") в кухнята и пред всички присъстващи на събитието собственоръчно приготвиха многостепенно коктейлно меню от хапки, шишчета, канапета, петифури и други семпли, но изискани мезета. За първи път под наслов “Мама готви по-добре” зад печката застана и мъж в лицето на водещия на предаването – Александър Сано, който асистира на дъщеричката си Ава. Храната бе дегустирана и от съдията на предаването шеф Ивайло Петков. Събитието завърши с изпълнение на “Happy birthday” за близнаците Катрин и Крум младши, които на 9 февруари имаха рожден ден.
 
* * * * * * * 
 
“Мама готви по-добре” е развлекателно семейно предаване, в което два отбора, съставени от майка и нейното пораснало дете, се състезават последователно на една от най-оспорваните сцени – готварския плот, за да се преборят за благоволението на съдията.
 
Семейното състезание има амбициите да предложи на зрителите:
- забавление: забавните взаимоотношения между майки и пораснали деца, конкуретни отбори и релацията екксперт-аматьори;
- емоции: възможност за деца и родители да създадат нов незабравим общ спомен, да се преоткрият и да увековечат рецептата на някой любим роднина, споделяйки я с цяла България;
- нови кулинарни умения: всяка дама има своя неповторима тайна, която прави най-обикновеното ясти вълшебно, мамино. 
 
„Мама готви по-добре” ще направи своя телевизионен дебют в България на 15 февруари от 18.00 часа по bTV. Човекът, който всеки делничен ден ще става пряк свидетел на най-забавните семейни взаимоотношения, ще наблюдава отблизо уменията на участиците и ще им помага да следят оставащото им време, е водещият Александър Сано. Какъв вкусен резултат ще постигнат младежите под инструкциите на своите майки пък ще оценява шеф Ивайло Петков, познат на зрителите от друг кулинарен формат на bTV – “Lord of the Chefs”. 
 
Семейното състезание по лиценз на английската продуцентска къща Fremantle е реализирано с огромен успех в Испания, Сърбия, Чехия, Словакия, Словения, Румъния, Турция и други страни.
 
Продуцент за България е bTV, а изпълнителен продуцент - „Междинна станция” ООД.


ИЗБРАНО