Тръгна дългоочакваният 4-ти сезон на поредицата ”Шерлок”

2 януари 2016 | 10:33 Дачев
Специален първи епизод в кино, стрийм и телевизия
 
Британо-американската продукция "Шерлок", дело на Hartswood Films (Кардиф, Уелс) и Masterpiece Theatre (поделение на нюйоркската обществена телевизия PBS), стартира специален първи епизод със съдействието на американската компания Fathom Events, специализирана в алтернативни кино развлечения.

Вижте трейлъра.
 
Епизодът на криминалната мистъри-драма е със заглавие "The Abominable Bride" ("Отвратителната булка") и е с продължителност 110 минути в кината. Шерлок Холмс и Д-р Джон Уотсън са в Лондон през 1895 година, в ролите са съответно Бенедикт Къмбърбач и Мартин Фрийман. BBC разпространи и тяхна снимка, за първи път във Викториански одежди. Къмбърбач е носител на награда "Еми" за актьорското си превъплъщение в култовия британски детектив.
 
Пълният сезон (т.е. още два епизода) на поредицата ще бъде сниман догодина, през 2017 г.
 
Епизод 1 на сезон 4 бе показан на 1 януари 2016 г. в киносалоните във Великобритания, като едновременно с това BBC го пусна чрез стрийминг в интернет. Телевизионните зрители го проследиха в 21 ч. местно време по BBC One (с продължителност 89 минути).

В САЩ епизодът ще бъде прожектиран в киносалоните на 5 и 6 януари - собственик на "Fathom Events" са трите най-големи американски киновериги: AMC Entertainment, Cinemark Holdings и Regal Entertainment Group. "Fathom" създаде и мрежа за дигитално разпространение на живо в киносалоните на различни събития, която се състои от 820 екрана в 177 града (включително в топ 50-те кинолокации в САЩ).
 
Глобален дистрибутор на поредицата е BBC Worldwide.
През годините, в България "Шерлок" се излъчва от телевизиите FOX Crime, AXN, TV7, БНТ1 и БНТ HD.


ИЗБРАНО