Разследващото предаване ”Жега” свалено от ”Революция”

3 декември 2015 | 14:10 Дачев
Новото предаване отново е на Любомир Огнянов

Флагманът на разследващата журналистика на TV7 - "Жега" е спрян от излъчване, видно от програмата на телевизията за следващата телевизионна седмица (събота - петък). Предаването е насред своя 5-ти сезон и се води от Любомир Огнянов, който е и негов продуцент.

След последното си издание на 29 ноември, неделя от 18 ч. с повторение в петък от 18 ч. (с повторения и занапред по канала News 7), на мястото на досегашната публицистична документалистика тръгва ново предаване - "Революция". То отново е на Любомир Огнянов, но в по-ранен час - от 16:00 ч. на 6 декември, неделя.

За новото предаване липсва каквато и да било информация освен тази, че ще бъде в жанра публицистика. По-същественото е това, че ако "Жега" разполагаше с 30 минути ефирно време, "Революция" ще разполага с пет пъти повече - със 150 минути.

"Жега" се появи на 18 март 2012 г., водещи на сезони I и II бяха Диляна Гайтанджиева и Асен Иванов, а на сезон III от ноември 2013 г. - Мая Костадинова, която до 2012 г. водеше "„Код: Криминално” по bTV, а от май 2015 г. вече е водещ на "Денят на живо" в Канал 3.

* * * * * * *

По-късно днес TV7 разпространи повече информация. В анотацията на новото предаване се казва, че водещият "ще търси нюансите на еволюиращата Революция, ще представя историите на героите от старото и новото време. Фокусът ще е върху (не)обикновения човек, неговите опити за промяна, неговите постижения и провали. Всяка неделя от 16:00 до 18:30 ч. предаването ще нарежда пъзела на родната (р)еволюция в репортажи и с гости в студиото. Няма ограничения в темите."
 
Любо Огнянов ще продължи да разказва и за престъпленията с или без наказания в специална рубрика.
 
В диалог, а не в монолог с гостите в студиото, ще търси различната гледна точка към политическите, икономическите и социалните реалности. Отношението към символите, към историята, към Човека и бъдещето му е показателно за „еволюцията“ ни, която в неделя в 16 ч. избухва в (Р)ЕВОЛЮЦИЯта на TV7.


ИЗБРАНО