Публицистиката на Нова ТВ с нови лица и часове на излъчване

3 септември 2015 | 14:38 Дачев
Обновява се и визията на сутрешните блокове
 
От 7-ми септември, делничният сутрешен блок „Здравей, България” (сезон 16) ще изненада зрителите с нова опаковка и ново лице в екипа си. Марина Цекова ще води новините на сутрешния блок заедно с Богомил Грозев, като двамата ще се редуват в ролите си на репортери и водещи.
Марина е един от доказалите се репортери на Нова, продуцент на "Темата на Нова", изключително силен разказвач на вълнуващи и драматични истории. За репортажите си през пролетта на 2014 г. е удостоена с признанието „Достойните българи”. 
 
От този уикенд, съботно-неделният сутрешен блок „Събуди се” стартира сезон 4 с обновен декор и нов час – от 8:00 до 11 ч. (вместо от 7:30 до 10 ч.; в предишния сезон от 10 до 11 ч. вървеше спряното предаване "На светло" с Люба Кулезич).

Голямата новина тук е, че водещата Мира Иванова вече ще бъде с нов екранен партньор, с който зрителите ще се запознаят още тази събота.
Новият ко-водещ е дебютант в публицистиката, но с 10-годишен опит в телевизията.

* * * * * * *
 
С нов ден и час на излъчване се завръща в ефир и „Комбина“. Вместо в събота от 15:00, зрителите вече ще могат да го гледат в неделя от 16:00 ч. (на мястото на спряното предаване "Дикoff"). Следвайки концепцията на предаването - да бъде близо до хората, и през настоящия втори сезон водещите Лора Крумова и Галя Щърбева обещават повече публицистика, неразказни истории и ексклузивни теми и гости.

На освободеното място в събота следобед засега ще върви игрален филм и документалното риалити "Съдби на кръстопът".

В Деня на Съединението, сред първите гости на предавнето ще са бившият премиер Пламен Орешарски и внукът на Тодор Живков - Тодор Славков. Пред детектора на лъжата ще застане журналистката Илияна Беновска, за да даде своя отговор на въпроса #КОЙ. В специално интервю Галя Щърбева ще се срещне с легендата Лепа Брена - 25 години след прословутия концерт на стадион „Васил Левски” в София, който събра 120 000 души. Първото издание на „Комбина” ще покаже и ексклузивно поредица от разследвания на телевизията за корупция и кметски и общински далавери, схеми за регистриране на избиратели и източване на европейски средства по проекти в най-бедния район на България – Видинско.

* * * * * * *
 
От понеделник, 7 септември, късната емисия на "Новините на Нова" ще се завърне към обичайния си час на излъчване: всеки делничен ден от 23:30 ч.
 
Още едно харесвано и разпознаваемо лице - Миролюба Бенатова, ще продължи да следва вътрешния си глас и да бъде на точното място в точния момент, заедно с екипа на Новините на Нова, със своята авторска рубрика „Миролюба Бенатова представя” - която до миналия сезон се излъчваше в предаването на Сашо Диков.


ИЗБРАНО