“Анфас” представя цигуларката Лия Петрова

19 юни 2015 | 16:49 Дачев
“Магията на цигулката е в душата на артиста”
 
Макар че е много млада, тя отдавна успешно се изявява на престижни световни фестивали и сцени, свирила е с музикални величия от ранга на Юри Башмет, Миша Майски, Максим Венгеров, записала е компактдиск, не спира да печели награда след награда за изпълнителското си майсторство.
 
Лия Петрова е носител на Моцартов медал за най-млад артист на ЮНЕСКО, лауреат на приза “Млад музикант на годината” за 2007-ма, на още много отличия, но най-важното – тя е истинска гордост за българската цигулкова школа. Яркият ѝ талант тепърва ще прославя страната ни и ще сгрява националното ни самочувствие.
 
Поводът цигуларката да гостува тези дни в родината е участието ѝ във фестивала “Софийски музикални седмици” по покана на Камерен ансамбъл “Софийски солисти” и диригента Пламен Джуров, с които тя музицира още от шестгодишна възраст.  
 
В събота вечер от 20.30 ч. в “Анфас” по ТВ1 Лия Петрова ще сподели възгледите си за истинските ценности в живота, за любовта към музиката и вярата в Бога... За неспирната жажда за самоусъвършенстване и магическата връзка между душите на цигулката и на артиста.
 
Повторения на предаването – неделя, 20 юни от 10.30 ч. и сряда, 24 юни от 21.00 ч.


ИЗБРАНО