Първи финалисти в ”Надиграй ме”

22 май 2015 | 21:52 Дачев
Първите три състава, които отиват на финала на най-българското фолклорно шоу в ефира –„Надиграй ме на неделното хоро“, вече са ясни. Танцова формация „Виделина” към читалище „Виделина-1932“ село Широки дол с ръководител Екатерина Ковачева, танцовата група към Народно читалище „ Слънце” – град Ихтиман с ръководител Анелия Нейкова и танцов клуб „Боженци“ от Габрово са първите три клуба, които ще се борят за победата. Зрителите видяха оспорваните им битки с конкурентите в три поредни недели в ефира на БНТ 2.
 
В излъчените досега издания на предаването водещите Асен Павлов и Божидар Попчев и журито предизвикаха участниците с типични регионални и национални хора, за да оценят танцовите им умения на надиграванията,. Съставите които събраха най-много точки, получиха шанса да се преборят за първото място на финала.
 
Тази неделя фолклорното шоу на колела гостува в Ботевград. Там ще се надиграват съставите на танцов ансамбъл „Ботевград“, танцов клуб „Радост“ при НЧ „Христо Ботев1884, танцов състав при НЧ „Светлина”-с. Литаково и клуб за народни танци „Събуждане”-с. Врачеш.
 
От 21:00 часа по БНТ 2 тази неделя, 24 май, зрителите ще видят и кой ще победи в надиграването в Правец.
 


ИЗБРАНО