Изнасят имуществото на TV7

29 април 2015 | 13:44 Дачев
Съдебен изпълнител, хамали и полиция

В момента на живо по TV7 и News7 се излъчва изнасянето на имуществото на медията. То се осъществява от частния съдебен изпълнител Неделчо Митрев и от неговия помощник Кристина Димитрова, служител на КТБ, с помощта на хамали и голям брой полицаи от 6-то РПУ на МВР в София.

От КТБ по опис изземват имуществото по съставен опис на техниката. По съобщения в ефир на изпълнителния директор на телевизиите Кирил Благоев, поредността на изземването и променена и първо се отнасят сървърите, наречени от него "сърце" на медията - съдържащи целия й архив.

Според директора, оказва се пълно съдействие на съдебния изпълнител и изземването на сървърите не означава пряко спиране на телевизията.

Студиата, от които се излъчват новините, сутрешният блок и други предавания, са отцепени от полицията, влизат и излизат хамали, местещи бюра и пренасящи техника - например камери, от които са излъчвани риалити предаванията "Къртицата", "Музикална академия" и други.

Програмният директор на TV7 заяви, че информацията на сървърите е скъпа и е обект на авторски, продуцентски и други права. Според него, тя не би могла да е обект на некущото съдебно изпълнение.


ИЗБРАНО