11-те готвачи от MasterChef правят говежди стек

21 април 2015 | 07:46 Дачев
Рибай стeк и традиционна лучена манджа от 21:30 ч.
 
Всяка грешка на участниците с продуктите от кутията на MasterChef вече струва скъпо. 11-те готвачи ще докажат още веднъж своя талант и характер с говежди рибай стек от породата „Ангъс” – едно от най-добрите меса в света, което струва теглото си в злато. 
 
Липсата на опит с този деликатес ще доведе до груби грешки, но познавачите ще пристъпят смело и със самочувствие към печките. Кои ще бъдат трите най-впечатляващи и „породисти” чинии и коя от тях ще предизвика спор между Андре и Виктор?  
 
Подмолна задача в теста за креативност ще наруши баланса на силите. Победителят от кутията ще режисира оспорвано състезание на тема „българско наследство”. Той ще може да избира между традиционните за нашата кухня картофи, боб и лук.
 
Централно място в ястията на състезателите ще трябва да заеме „царят”, съчетаващ в себе си функциите на подправка и лекарство. В тръсене на автентичните вкусове в съвременен гурме прочит чужденците ще развихрат фантазията си, а българите ще се върнат към носталгични спомени от детството. 
 
Вариациите на юфка и попара ще изненадат Андре Токев, Виктор Ангелов и Петър Михалчев,  а гурме баница и пай ще ги впечатлят с перфектен вкус. Кавървмите, яхниите и кебапа ще залегнат масово в предложенията на състезателите, кюфтетата по радомирски ще подложат на съмнение произхода на един от тях, но журито ще бъде особено взискателно и към презентацията в чиниите.

* * * * * * *

Утре вечер:
Най-напрегнатата досега битка за имунитет и демонстрация на „хулигански ястия”
 
Зрителите ще станат свидетели на най-напрегнатата битка за имунитет в MasterChef. Двама амбициозни и достойни конкуренти ще излязат за победа в поредния мастърклас (майсторски клас), воден от шефа с характер, който не се поддава на подмазване – Виктор Ангелов. Той ще демонстрира пред претендентите за титлата спецификите на интересното чешко блюдо с „пражкото злато” пъдпъдък с нудълс и бирен сос. 
 
Впечатлени от вкуса на безценния урок, те ще се „бият до смърт”, за да претворят изкуството на храната на Виктор. Обезкостяването и деликатните техники ще се окажат проблем за уверен касапин, „събличането” и „скъсаните чорапи” могат бъдат фатални за изхода от предизвикателството, но те нямат право на грешка. 
 
Можеш ли да си перфектен ако не обичаш бира, как се готви с любов и максимална употреба на субпродуктите, перфектната плънка, или „фарс” и защо шеф Ангелов се разнежва от малка, вкусна птица?
 
Допълнителни условия ще усложят и стрес-теста за тримата, които ще се опитат да се спасят от елиминацията. Те ще трябва да употребят всички подбрани продуки от склада и то след като се лишат от един от тях – основен или допълнителен. Попаднали „в джаза” и осъзнавайки важността на представянето си, готвачите ще трябва да покажат своята романтична, арогантна, хулиганска и гангстерска натура в темата италианска кухня и без никакво разхищение на продукти. Каква е ролята на пръстените в правилата на кулинарията, помага ли шоуто пред печката за вкуса и кой „не носи” на напрежение...


ИЗБРАНО