Хромозомните аномалии в ”Супердоктор” с Ива Дойчинова

20 март 2015 | 08:46 Дачев
В предаването на 21 март, тази събота сутрин: хромозомните аномалии, синдромът на Даун и теглото през бременността.
 
Основна тема на "Супердоктор" по България Он Ер тази събота са хромозомните аномалии. Във връзка с Международния ден за хората със синдром на Даун, гост е журналистката Тони Маринова - майка на малката Яница, която има допълнителна хромозома. „Вярвам, че нашите деца ще бъдат приемани все по-добре от обществото”, споделя тя в ефира на телевизията.
 
Тони гостува с дъщеричката си и ще разкаже историята на своето семейство, за смисъла на Сдружението на родителите на деца със синдром на Даун, на което е заместник-председател, както и за специалните потребности на малчуганите с допълнителна хромозома.
 
 В предаването още:
- акушер-гинекологът д-р Мария Янкова говори за пренаталната диагностика и ранното откриване на Даун синдрома;
- диетологът д-р Мария Николова ще направи точна аритметика на теглото през бременността;
- д-р Николай Попов, ръководител на "Ин Витро Вита Център", ще разкаже за начините да се установят репродуктивните проблеми в една двойка и пътя, който изминават бъдещите родители.
 
Ще научим и как да се справяме с тревожността при децата - според едно от най-новите заглавия на издателство Сиела „Срещу безпокойството. Игровият подход към тревогите и страховете в детската възраст”.
 
Естетичният дерматолог д-р Румяна Кожухарова ще покаже в ефир иновативно лечение на микози, развиващи се върху нокътната плочка.
 
Здравното предаване "Супердоктор" с Ива Дойчинова е в събота от 8:30 часа.


ИЗБРАНО