Публицистично предаване „Питай кмета“ на БНТ2 от утре

12 февруари 2015 | 12:50 Дачев
Обновено студио и нов водещ
 
Питай кмета“ по БНТ2 е отново на екран - вече като самостоятелно предаване - от този петък, 13-ти февруари. Форматът има нов водещ и това е журналистката Ивета Шилигарова.
 
Зрителите могат да гледат предаването два пъти месечно от 17:30 до 18 ч.
 
* * * * * * *
 
Тема на първия брой е програмата за енергийна ефективност, а гост в студиото ще бъде заместник-кметът по строителството в Столичната община Ирина Савина. Зрителите ще чуят и мненията на енергийни експерти, домоуправители, юристи и представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. 
 
* * * * * * *
 
„Питай кмета“ първоначално стартира като кампания (рубрика) през 2011 г. в предаването „Местно време“. Идеята на екипа бе то да бъде връзката между жителите на София и кметовете на различните столични райони. В серия от репортажи предаването показа проблемите и проектите във всички 23 района на столицата.
 
През 2013 г. напусна границите на София, за да види как живеят и от какво се вълнуват хората в градовете и селата, част от Софийска област – Сливница, Драгоман, Костинброд, Ихтиман и Самоков.
 
* * * * * * *
 
Новата водеща Ивета Шилигарова, е част от екипа на БНТ2 в София от самото създаване на канала през 2010- та година. Зрителите могат да я видят сутрин в „Добро утро с БНТ2” в преки включвания от най-интересните точки на столицата. Проблемите на града тя показва всеки петък и в публицистичното предаване „Местно време” (17:30 - 18 ч.). 
 
Ивета е завършила журналистика в Софийския университет, а сега специализира политология.
 


ИЗБРАНО