БНТ: ново предаване за международна политика

29 януари 2015 | 15:50 Дачев
Утре в ефира на БНТ1 стартира „Светът е 7”.
 
Водещи на новото предаване (25 минути) за международна политика са Евгения Атанасова-Тенева и Йоана Левиева-Сойър. То ще се излъчва всеки петък от 17:30 часа. 
 
Предаването ще показва и анализира събитията и тенденциите, случващи се на седемте континента. Зрителите ще научават любопитни аспекти от света и живота на хората в условията на динамична глобализация, за които не знаем достатъчно.
 
Веднъж месечно новото предаване ще вниква и в проблемите на Европа през погледа на нейните граждани.
 
* * * * * * *
 
„Българският телевизионен ефир няма предаване, което да е посветено само на събития от международната политика. Това дава възможност да се търсят връзките между тях, да се вижда по-ясно къде е мястото и каква е позицията на страната ни.
 
Като обществена телевизия осъзнаваме нуждата от подобен формат и затова ще предложим на нашата аудитория друга гледна точка и познание.
 
Освен това, БНТ разполага с кадрови и релизационен ресурс и с най-добрата в България база от международен обмен. Разбира се, алтернативните източници на информация също ще присъстват в предаването” – обясняват идеята си Евгения и Йоана.
 
* * * * * * *
 
Утре зрителите ще видят различни гледни точки към кризата в Украйна и още много любопитни теми и герои. „Искаме светът да е по-близо до хората”, казва Евгения Атанасова, която ще представи първото издание на предаването.
 
Тя е едно от утвърдените имена в международната журналистика, с дългогодишен опит като репортер от България и света. Автор е на много филми от най-горещите световни точки. Била е водещ на „Панорама”, „Екип 4”, „Обещанието” и „Вижте кой”. 
 
Продуцент на „Светът е 7” е Йоана Левиева- Сойър. Тя е дългогодишен политически репортер в новините на БНТ, от три години работи основно като продуцент по големите международни проекти на БНТ. „Не бих могла да се откажа от журналистиката, тя е първата ми любов. Смятам че българските медии подценяват интереса на хората към събитията по света – нашето предаване ще показва точно тях” – уточнява Йоана.
 
„Светът е 7” - всеки петък от 17:30 часа по БНТ1, а в събота - повторение от 11:30 ч. по БНТ Свят.
 


ИЗБРАНО