БНТ най-гледана между 0 и 1 часа на Нова година

5 януари 2015 | 15:14 Дачев
Спазвайки препоръка №7 от "избора на редактора" на TV.dir.bg, зрителите избраха да посрещнат Новата година с БНТ и „Сцена под звездите”.
 
Обществената медия е лидер в ефира в часовия пояс между 00:00 и 01:09 часа, според пийпълметричните данни на агенция GARB.
 
Средно 612 000 души през този час (на територията на страната) са празнували пред екрана с концерта от площад „Княз Александър І” в София, а постигнатият показател "рейтинг" е 8.8%.
 
С това, новогодишното предаване на БНТ1 води пред следващите в импровизираната "класация" телевизии (които постигат съответно 7% за bTV с "Музикален блок" и необявеното предварително комедийно шоу "Папатаци" и 2.8% за Нова ТВ с концерт от най-доброто на музикалното шоу "X Factor").
 
Празничният концерт бе излъчван едновременно и по сателитния канал БНТ Свят. 
 
* * * * * * *
 
За 16-ти път националната телевизия и нейните приятели посрещнаха на открито новата година в центъра на столицата. Събитието се организира съвместно със Столична община, домакини бяха водещата на БНТ Мария Андонова и актьорът Стефан Щерев. На сцената излязоха изпълнителите Маргарита Хранова, Любо Киров, Калин Вельов и група „Тумбаито”, Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“. По традиция, имаше и български фолклор в изпълнение на ДесиСлава, духов оркестър „Карандила“ и Ансамбъл „Чинари“. 
 
Концертите в празничната програма на БНТ също са привлекли силен зрителски интерес – „Българската Коледа” (5.3% рейтинг), шоу спектакълът на дует Ритон „Пътят към твоето сърце” (4%), „Коледни звезди” (3%). Сред най-гледаните програми са и концертите на Кичка Бодурова и Николина Чакърдъкова.
 


ИЗБРАНО