Ваня Джаферович е последният оцелял в ”Survivor: Камбоджа”

15 декември 2014 | 23:02 Дачев
Вижте видеото (14 мин.).

На финала, Митко получи 2 гласа (в това число вота на зрителите с 38%), Занев - 3, а 31-годишният хърватин от босненски произход Ваня - 5 гласа.

Продуцентът Евтим Милошев съобщи на сцената, че работата по шоуто е започнала през март 2013 г., участие са взели повече от 1200 човека от 4 континента. Той препоръча на всички да живеят и да работят в мащаб, да надхитрят предразсъдъците си и да надживеят страховете си, да рискуват и да бъдат смели, което ще ги направи свободни.
"Кастингът за "Сървайвър" никога не спира и скоро ще се видим отново", обеща той.
 
Главният изпълнителен директор на bTV Павел Станчев връчи наградата от 100 000 лв на победителя в петия сезон чрез символичен чек, като преди това поздрави всичките 23-ма участници.
 
Победителят Ваня Джаферович оцеля и победи след кастинга, в който участваха 12 000 души. Той работи в администрацията на старозагорския футболен клуб "Берое".

* * * * * * *
 
В думи на благодарност, Джаферович заяви:
 
"Искам да благодаря на продукцията, че ме взеха да участвам този сезон, искам да благодаря на всички, които участваха, целия екип, на теб /Владо Карамазов - бел.ред./, най-много на тези хора, които участваха с мен в това предаване, защото тяхна е заслугата аз да стигна дотук и да спечеля тази игра - и тези, които бяха с мене и тези, които играха срещу мене. Също така, искам да благодаря на моето семейство - майка ми, вуйчо ми и специално на баща ми, който е починал; тази игра беше за него. Най-много искам да благодаря на моята жена Жени, защото тя беше 24-тият участник този сезон за мен".

Неговата съпруга Евгения също е бивш участник в Survivor. 

* * * * * * *

Светлин Занев стана носител на приза „Най-много победи в Survivor” - 14, връчен му от Йордан Йовчев.
 
С награда беше отличена и Ива Пранджева за „Най-дълъг престой в Survivor”, връчена ѝ от Петър Стойчев.
 
Драматичните събития и резултатите от гласуването проследиха близо 1 200 000 зрители. В пика на зрителския интерес риалитито е гледано от почти 1 500 000 хил. души. Аудиторният дял на финалния епизод е близо два пъти по-висок от този на риалити шоуто по Нова ТВ, излъчено в същия часови интервал.

Survivor Камбоджа убедително печели битката за зрителското внимание, като най-висок резултат постига сред младите зрители на възраст 18-34 – 46.3% аудиторен дял, което е два пъти по-висок резултат от Нова телевизия.

Вижте графиката.

В студиото на Survivor вчера бяха победителите в предишните издания - Нели, Георги Костадинов, Ники и Жоро Кахайов. Присъстваха също така близки и приятели, журналисти, известни спортисти, актьори и общественици – Йордан Йовчев, Петър Стойчев, Албена Павлова, Владо Пенев, Жоро Тошев, Антон Хекимян, Яна Грудева, Георги Милков, Милена Славова.



ИЗБРАНО