Костадин Филипов до Диана Радева в сутрешния блок на TV7

8 октомври 2014 | 16:30 Дачев
Нов водещ на "Добро утро, България"
 
От 13 октомври, понеделник, ранобудният екип се увеличава с още един член - до Диана Радева ще застане известният новинар и водещ Костадин Филипов.
 
Двамата ще събуждат зрителите на TV7 и NEWS7 в 6:30 ч. с актуални събития, преглед на печата, анализи и коментари на случващото се в страната. Гости в студиото и извън него ще са експерти, анализатори, интересни личности от политическия, икономическия, културния и светски живот. От „Добро утро, България“  зрителите ще продължат да научават нужната информация за започващия ден.Двамата водещи директно ще говорят със зрителите, които ще подреждат темите на деня, ще сигнализират и коментират. 
 
Сутрешният екип на предаването ще е на всички важни места и, предвид динамичната обстановка в страната, ще продължи да работи с наложения си стил - различен, информативен, изпъстрен с теми и лица.
 
* * * * * * *
 
Костадин Филипов  е амбициран за новата крачка в телевизионната си кариера.
 
„Предизвикателствата не ме плашат. От дълги години съм в телевизията и знам, че в нашата професия трябва да се реагира адекватно и бързо. Това е основата на добрата журналистика. Работим, за да информираме и отстояваме интересите на обществото.
 
Чувствам се готов за новото в професионалния ми живот, защото го приемам като продължение и надграждане на това, което съм правил досега."

* * * * * * *

Костадин Филипов завършва българска филология и е магистър по българистика от ПУ „Паисий Хилендарски“. През 1993 г. става водещ в радио Велинград. Професионалният му път продължава в радиоверигата „Канал КОМ“ (Пловдив), където е водещ на новини и музикални предавания.

Телевизионната му кариера започва в "Евроком България", където е водещ на новини, репортер и редактор.

В Нова телевизия, освен че е новинар и репортер, продуцира и новинарски емисии, както и предаването „Темата на Нова“.

От 2011 г., е едно от популярните лица, водещ и репортер в TV7, като води централната емисия новини заедно с Петя Стефанова.
В началото на  2014 година получава покана от Мартин Карбовски за водещ на предаването „Дневен ред“. Като продуцент, Карбовски залага отново на Костадин Филипов в „Предаването“ от 3-тия му сезон, което се излъчва в неделния следобед на TV7. 
 


ИЗБРАНО