„Световното в България с Румен Бахов” от утре по БНТ1

16 юни 2014 | 15:27 Дачев
"Абсурдният” любимец на зрителите стартира своя рубрика в сутрешния блок „Денят започва”, 3 пъти седмично

Как изглежда Световното първенство по футбол от хоризонта на България, може ли да се танцува самба на село и дали Роналдиньо ще стане почетен жител на Дълбок извор? 
Отговорите на тези и други въпроси в горещото бразилско лято ще търси журналистът от БНТ-Пловдив Румен Бахов, водещ на авторското си предаване "Абсурдите" (БНТ2 и БНТ Свят).
 
Рубриката му „Световното в България с Румен Бахов” стартира от 17 юни и ще върви три пъти седмично в сутрешния блок „Денят започва” по БНТ1.
 
Специално за старта на новата си рубрика, Румен Бахов засне оригинален клип, чието действие се развива на стадиона, а той играе срещу самия себе си. 
От сериозен и делови зрител на мач, Румен за секунди се превръща във футболист, реже вратовръзката си и се оказва на терена в ролята на вратар.
 
* * * * * * *

„Световното е емоция, преживяване, в което не можеш и не бива да останеш безучастен. Това искам да покажа и в новата си рубрика – какво е за обикновените хора всичко онова, което се случва по терените и извън тях в далечна Бразилия”, сподели журналистът.
Режисьор на клипа е Николай Василев, а зрителите вече могат да го видят в ефира на БНТ.
 
В първото издание на „Световното в България с Румен Бахов” водещият ще посети китното село Дълбок извор. Преди време то стана известно с единствения в света музей на мегазвездата Роналдиньо. Жителите на първомайското селце посрещат водещия от БНТ с оригинално съчетание от тракийски фолклор и виртуозни импровизации на самба. Изпълнението, което ще прозвучи и в ефира на БНТ, е дело на световноизвестния цигулар Георги Янев и оркестър „Орфей”.
 
Жителите на Дълбок извор отдавна канят суперзвездата Роналдиньо на гости при тях и дори са готови да го направят почетен жител. Решили са да организират и тридневно надсвирване и надиграване в негова чест. Другият футболен проект на амбициозните българи предвижда да бъде изградена скулптура на Роналдиньо в цял ръст, която да краси един от входовете на селото.
 
От репортажа на Бахов ще стане ясно също, че и Първомай ще даде своя принос в укрепването на българо-бразилската дружба, като се побратими с някой бразилски град. Общината от сърцето на плодородна Тракия заяви намеренията си по време на традиционното надсвирване на фолклорни оркестри, което съвпадна с откриването на Мондиала.

* * * * * * *
 
КОЙ Е РУМЕН БАХОВ?
Румен Бахов се прочу със закачливите си и нестандартни репортажи, а също така е водещ на предаването „Абсурдите” по БНТ2.

Преди време, когато направи репортаж за опасен надлез на магистрала „Тракия” и игра хоро заедно с кмета на съседното село, Бахов толкова се хареса на зрителите, че във Фейсбук се появи група, призоваваща той да води вечерните новини на националната телевизия. Феновете му го обявиха за истинско откритие в тв журналистиката заради неподражаемия му стил на хумористично поднасяне дори и на сериозните новини и абсурдни ситуации.

Има в биографията си десетки признания за журналистическата си работа, но за най-важна смята оценката на зрителите.
 


ИЗБРАНО