„Още нещо“ и ”Нюзрум” по News7 на 1 година

3 април 2014 | 18:09 Дачев
Предаването „Още нещо“ навърши една година в ефира на NEWS7. Само преди месец каналът, който извоюва лидерско място сред информационните телевизии в България, също отбеляза първия си рожден ден.
 
За това време в ефира, предаването успя да получи престижни отличия, да проведе значими социални кампании, да подпомогне издаването на български на наръчник за отглеждане на деца със синдрома на Даун.
 
„Още нещо“ подкрепи инициативи за кръводаряване, помогна на хора в неравностойно положение, на децата на сирийските бежанци
 
Предаването, което добавя „още нещо“ към темите от ранната сутрин, ни разказва истории, които могат да докоснат сърцето със своята дълбочина, показва ни хора и техните проблеми, както и победите им. 
 
* * * * * * *
 
Предаването е мястото за първите анализи и коментари на случващото се. Водещите Лара Златарева и Владислав Прелезов всяка делнична сутрин канят в студиото хората, които правят новините от деня. Заедно те търсят отговорите на социални теми, на въпросите от сферата на политиката, културата, здравеопазването и съдебната система – фактите, които дават отражение върху нашия живот като отделни хора и в същото време ни свързват в общество.
 
Федерация „Български пациентски форум“ и Националната пациентска организация присъдиха на предаването приза "ДАНИЕЛА СЕИЗОВА - В ИМЕТО НА ЖИВОТА".
 Друга победа на предаването е събирането на сумата, необходима за издаването на първата книга – наръчник на български език за отглеждане на деца със синдрома на Даун. 
 
В хода на инициативата "ПСОРИАЗИСЪТ НЕ Е ЗАРАЗЕН" единадесетгодишната Нели получи прегръдки от своите любими Михаела Филева и ВенЗи в класната си стая. Лара, която организира незабравимата среща, споделя, че след нея „съзнанието на децата, свикнали лесно да поставят етикети, се промени. Не само съучениците на Нели, но и зрителите разбраха колко е безсмислено да се делим“.

Предаването е уникално и с първото интервю във въздуха на репортера Мария Василева, която зададе своите въпроси на инструктора по парашутизъм по време на падането към земята. 
 
„Още нещо“ ще продължи да прави добро и да се бори срещу безразличието на обществото, обещават водещите Лара Златарева и Влади Прелезов и призовават за повече човещина помежду ни и в ежедневието. 

* * * * * * *

Информационният канал днес има още един рожденик - предаването "Нюзрум"
 
Водещи, репортери и продуценти на следобедното шоу се поздравиха за успешната работа и си пожелаха интересни предавания, любопитни теми, авторитетни гости и най-вече още много верни зрители.
 
Сергей Игнатов също отправи своите пожелания към екипа. Бившият образователен министър беше първият събеседник на водещите Юлия Манолова и Георги Налбантов на днешния ден точно преди една година.  
 
Освен с известните си гости и анализатори, предаването е уникално със своята концепция: то показва кухнята на новините. Познатите на зрителите водещи вече една година разкриват първите реакции и коментари на репортерите, повдигат завесата и дават на зрителя воайорски да надникне в истинския нюзрум на телевизията, в суматохата на новините, да види пръв немонтираните кадри и какво всъщност се случва зад кадър.
 
Преки включвания от мястото на събитието, разговори  в студиото по важните теми от деня, срещите със зрителите ще продължат, обещават водещите. 
 



ИЗБРАНО