Новинари на БНТ се включиха в кампания на Нешка Робева

31 март 2014 | 14:19 Дачев
Водещите на централната емисия „По света и у нас” на БНТ1 Аделина Радева и Георги Любенов станаха лица на кампанията „Преоткрий традициите“
 
Те се включиха в иницативата с идеята да напомнят на българите техните корени и да върнат гордостта от традициите. 
 
За целта, двамата водещи заснеха фотосесия в центъра на София с автентични народни носии.
Аделина Радева: „Облякох тази красива народна носия, защото се гордея, че съм българка. Надявам се един ден и синът ми да се гордее с това!”
Георги Любенов: „Макар и няколко минути по улиците на града, видях, че народната носия винаги предизвиква усмивки. Едва ли носенето ѝ може да стане ежедневие, но определено каузата си струва, защото провокира много хора.”

*
 * * * * * *

Кампанията е част от спектакъла „Мистерията Еньовден“ (8, 9 и 10 април в зала 1 на НДК): в продължение на 1 месец, тя има за цел да накара българите да не забравят своите обичаи и култура. През този един месец всеки български гражданин може да се включи и да покаже своята подкрепа, като сложи в ежедневието си малък автентичен аксесоар или народна носия.
 
Всеки, който би желал да се включи в кампанията „Преоткрий традициите“, може да го направи, като качи снимка или видео във фейсбук страницата на „Мистерията Еньовден“. На 4 април ще бъдат обявени имената на 3-ма участници, включили се в кампанията, които - чрез жребий - ще спечелят двойни покани за спектакъла на 10 април.
 


ИЗБРАНО