Нови лица в новините на TV7

20 март 2014 | 11:01 Дачев
От 24 март, понеделник, централната емисия Новини от 18:30 ч. (до 3 март и след 20 март - под името „Добър вечер, България“) на TV7 ще бъде представяна от вече познати лица на телевизията, но в различен състав

Николай Чадаров ще партнира на екрана на дългогодишния разследващ журналист Мая Костадинова, а до Петя Стефанова сяда познатият от сутрешните новини Атанас Атанасов.

Промените настъпват дни след старта на публицистичното токшоу „Дневен ред“, чийто водещ е Костадин Филипов, доскоро знаков новинар на телевизията.

* * * * * * *
 
Информационните емисии в сутрешния блок „Добро утро, България“ и обедните новини в 12:30 ч. са поверени на Марио Младенов, познат на зрителите от потребителското предаване "Баркод" (негов водещ през 1 и 2 сезон 2011 - 2013 г.).
 
Новите лица на емисиите „Новини“ с ентусиазъм се готвят за предстоящите предизвикателства.

* * * * * * *
 
Визитки:

Мая Костадинова
Три години тя е водещ, репортер и продуцент на "Код: Криминално" по bTV Action - първото всекидневно разследващо предаване в България. Зрителите я познават с бързата мисъл и опозиционно мнение. За своята работа е отличена с множество награди за телевизионна журналистика. Била е част от екипа на Central European Media Enterprises и Time Warner, собственици на PRO.BG и bTV Media Group.

През ноември 2013 Мая Костадинова преминава едномесечен курс за обмяна на опит в централата на CNN в Atlanta, САЩ и е част от програмата Journalism Fellowship на CNN International. Водещ на знаковото разследващо предаване „Жега“ по TV7.

Мая Костадинова вярва, че информацията може да промени живота на хората. Именно за това мисията на журналиста е да бъде честен. Доверието между новинар и зрител се гради върху истината. 
 
Атанас Атанасов
Завършва специалностите „Маркетинг” и „Мениджмънт” в УНСС. Работи в като журналист от 1998 година. Преминава успешно през няколко журналистически курса, сред които „ПРО МЕДИА“ и школата на преподавателя по журналистика в Мичиганския университет в САЩ проф. Кен Колинс.
 
В TV7 е от самото създаване на телевизията.

„Моята страст са пътуванията. Човек трябва да е любопитен и да търси новото. Именно на това се основава и потребността ми да намирам новините, да ги представям на зрителите, да им давам информацията, от която се интересуват и от която се нуждаят.“
 
Марио Младенов
 
Работата му в медиите започва още през 1999 година като радиоводещ. 
В телевизионната журналистика го въвежда проф. Хачо Бояджиев, който му гласува доверие за неделното издание на „Полет над нощта 2” и „Шоу по всяко време”.
Става част от екипа на TV7 като водещ на потребителското предаване „Баркод“. Сега се изправя пред ново предизвикателство – новините.

Новините за него са усещане за цялост - знаеш ли какво се случва около теб, няма да пропуснеш важните неща, които те касаят и изграждат като характер и личност.
 
Фойерверките - това е другата му страст. 
 


ИЗБРАНО