Костадин Филипов сменя амплоато си, от новинар става водещ

4 март 2014 | 14:04 Дачев
Петя Стефанова и Косьо Филипов се разделят - новинарят става водещ на предаване
Това разкри екранната му партньорка в TV7
 
Тази вечер водещите на новините Петя Стефанова и Косьо Филипов ще водят за последен път заедно емисията, разкри тя в предиобедното токшоу "Усещане за жена".
Екранният й партньор приема ново предизвикателство и от 10 март ще се появи на малкия екран с ново предаване

"Много го обичам, вълнувам се от тази промяна, но и се гордея с него" - каза Стефанова пред Гергана Стоянова. Очаквам от Косьо да подгрява добре новините, допълни гостенката. Тя обаче не разкри кой ще седне до нея като водещ на новините.
 
"Ние много си помагаме, затова е важно да има синхрон и хармония между нас", каза още Петя. През годините тя е сменила няколко партньора и от всекиго е запазила добри спомени.
Двамата с Косьо често се разсмивали по време на емисия, а забавните моменти били много повече от трудностите.

* * * * * * *

Нов следобеден блок на TV7 от 10 март 2014

Създателят на силните социални риалитита Мартин Карбовски, заедно с човека, който прави новините – Косьо Филипов, обединяват опит в новия следобеден блок на ТV7 – "Дневен ред".

Създателите на предаването дават заявка то да се превърне в единственото място в телевизионния ефир, където всеки може да разреши своя проблем. Блокът ще отразява наистина важните събития в България и ги пречупва през очите на обикновения човек. Редом с този човек ще застават и онези, от които зависи решаването на проблемите ни – хората от първите страници, политиците, бизнесмените, интелектуалците, тези, които диктуват дневния ред на нацията.

Косьо Филипов става медиатор между българина и държавата с единствената цел да дава решение на онези, които досега нямаше от кого да бъдат чути.
"Дневен ред" не е просто обзор на деня, а работи за хората.

Мартин Карбовски влиза в ролята на продуцента и на водещия, който ще прави онова, което умее най-добре – ще представя човешките проблеми. Косьо Филипов ще намира техния адресат и тяхното решение.
 
Темите на деня ще бъдат представяни по напълно нов интерактивен начин: най-големият таблет в българския ефир ще бъде в ръцете на Косьо Филипов. Посредством него, зрителите ще могат да участват със своите коментари, въпроси и проблеми. Те ще могат да пишат лично на Косьо Филипов на имейл адрес: dnevenred@tv7.bg и в социалната мрежа на страница facebook.com/DnevenRed

* * * * * * *
 
В първото предаване ще гостува премиерът Пламен Орешарски.

Косьо Филипов обещава, че в новото си амплоа ще направи различно интервю с министър-председателя.

"Дневен ред" стартира на 10-ти март (понеделник)  и ще се излъчва всеки делничен ден от 17:00 до 18:30 часа.

(Първите сряда и четвъртък, вместо него ще наблюдаваме футболните срещи от Купа на България.)
 
* * * * * * *

Визитки:
 
Мартин Карбовски 
Eдно от най-разпознаваемите лица на съвременната българска журналистика. Той е първият представител на гонзо журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от две десетилетия насочиха прожекторите към живота на т.нар. „малки хора”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Карбовски винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български списания и вестници са четени от няколко поколения българи. Името на Карбовски отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му телевизионни репортажи, необикновените филми за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в ефир, и на хартия. Характерна особеност в работата му е дълготрайността на проектите, с които се заема – той никога не се отказва от даден случай и проследява какво става с персонажите му във времето, защото подкрепя идеята, че никой няма нужда от еднодневна журналистика.

В резултат на разследванията си, Карбовски постига безпрецедентен успех, например, по „случая Кузов” – един депутат от българския парламент е пратен в съда за педофилия и впоследствие – осъден. Освен с персонифицираната си журналистика обаче, Карбовски е известен и като един от най-продаваните автори на българския книжен пазар.

Онова, което не знаем за Мартин Карбовски отвъд клишето е, че той е силно социално ангажиран. Точно тази ангажираност ще покаже той в ролята си на продуцент на "Дневен ред".
 
Костадин Филипов 
Завършва българска филология и е магистър по българистика от ПУ „Паисий Хилендарски“. Началото на телевизионната му кариера е дадено в телевизия Евроком България, където е водещ на новини, репортер и редактор. След това става водещ, репортер и продуцент на новинарски емисии и предаването „Темата на Нова“ в Нова телевизия.
От 2011 г. Костадин е едно от популярните лица, водещ и репортер в TV7, като води централната емисия заедно с Петя Стефанова.

„Телевизията за мен е необятно пространство, гъдел, за който и не подозирах преди години. Всеки иска да научи новините от деня и да се изправи лице в лице с личностите на деня. Това даваме ние, новинарите - пълната енергия от политическата и обществената върхушка у нас и по света с необходимото разстояние, за да не досаждаме и утре пак да ни допуснете да бъдем част от телевизионната ви вечер. Това е и магията на дистанцията, на липсата на допир, но наличието на пълна информираност за най-важното от деня“.

Днес Косьо Филипов решава да излезе от амплоато на говорител и застава в редиците на персонифицираната журналистика, където освен да съобщава проблемите, ще опита и да ги решава.


ИЗБРАНО