bTV се раздели и с програмния си директор

12 февруари 2014 | 11:11 Дачев
Все още няма негов наследник на поста

"Разделихме се с Апостол Пенчев по взаимно съгласие", цитира медията агенция Блиц
 
Програмният директор на bTV напуска - от пиар отдела на телевизията са потвърдили вчера за раздялата; на този етап няма човек, който веднага да заеме поста, казали още оттам.
 
За поста му се спряга досегашната му заместничка Рени Викторова, доверили анонимни източници от самата телевизия. Съпругата на Робин Кафалиев си била взела няколко месеца отпуска, но се върнала отново на работа в момента на встъпването в длъжност на Павел Станчев (1 февруари т.г.).

За новината съобщиха още в-к 24 часа, Дневник и други източници.

* * * * * * *

Апостол Пенчев се присъединява към bTV през март 2005 г. на позицията директор "Програма". След придобиването на телевизията от CME през 2010 г. той встъпва в длъжността директор "Телевизионни програми", като отговаря за резултатите на шестте ТВ канала в групата - основния политематичен и нишовите bTV Comedy, bTV Cinema, bTV Lady, bTV Action и спортния Ring.bg.BG. От средата на 2011 г. Пенчев е член на Управителния съвет на компанията.
 
Преди да се присъедини към екипа на телевизията, Пенчев е работил като ръководител "Международни програми и планиране" в "Нова телевизия" и в БНТ, вкл. като директор на дирекция "Филми" в държавната телевизия.


ИЗБРАНО