„bTV Документите” стартира на 1 февруари с Македония

15 януари 2014 | 14:05 Дачев
Предаването „bTV Документите” стартира на 1 февруари, събота, в 22.30 часа.
Това съобщиха продуцентите на предаването Венелин Петков и Гена Трайкова днес в предаването „Преди обед” по bTV. Двамата журналисти разказаха за зрителите на bTV и детайли за някои от историите, които ще бъдат представени в документалната поредица на медиата.

Първият филм, който ще бъде открит новия сезон, е на репортера Иван Георгиев – „Македония – последният проект на Коминтерна”, който ще разкаже за най-голямото национално предателство – насилственото обезродяване на близо 250 хиляди българи и „превръщането им” в македонци. Една от тези личности е и писателят Димитър Талев.
 
Гена Трайкова сподели и едни от най-интересните моменти от работата й по филма за Валя Балканска и нейната „Излел е Делю хайдутин”.
Журналистката разказа колко трудно е било да води разговори с НАСА, особено в период, когато 95% от случителите са били в принудителен отпуск, както и кой е Мартин Кьонинг и какво общо има той с Валя Балканска и включването на нейното изпълнение в световното нематериално наследство. Гена показа и няколко снимки от своето посещение в Пасадена и то не къде да е, а в контролната зала на НАСА.
 
Гена и Венелин разкриха още какво обичат да правят в свободното си време и как това им помага в ежедневието. Венелин Петков разказа за своята страст към екстремните спортове, а Гена Трайкова - за любовта си към книгите.