Бареков - ново гражданско движение ”България без цензура”

11 септември 2013 | 16:58 Дачев
Продуцент на медийния проект е компанията "!no frame media", от която обаче излиза Емил Кошлуков

"България без цензура" стартира на 16 септември 2013 в 20 града като мащабен граждански и медиен проект за дълбоки реформи в страната, продуциран от !no frame media - това съобщи днес на специална пресконференция в столичния хотел "Хемус" Николай Бареков.
 
Проектът няма да бъде политически, уточни Бареков. Поканени са всички граждани, представителите на партиите също са добре дошли, но условието е да не политизират и да не изтъкват политическата си принадлежност.
Бареков потвърди, че ще има политически проект, в който той ще участва, а "България без цензура" трябва да постави началото на ново гражданско движение.
 
В телевизия TV7 проектът ще има формата на предаване, което ще се излъчва в понеделник, сряда и петък на живо по TV7, а повторения ще бъдат излъчвани по канала News7.
Първата спирка от проекта е Смолян (въпреки първоначално планирания град Видин) - екипът гостува в родопския град на 16 септември, понеделник.
 
* * * * * * *
 
Нешка Робева със своя ансамбъл и певицата Деси Добрева също ще участват в "България без цензура".
 
Целта е да се популяризира българската музика и култура и да се отговори на всички вкусове, без чалга - подчерта Нешка Робева. Местни таланти също ще получат възможност за изява на сцената.

В проекта участва и Къци Вапцаров ("Риск печели, риск губи", "Кой е по-по-най"), който ще отговаря за децата-таланти в страната.
 
* * * * * * *
 
Николай Бареков обяви, че напуска поста изпълнителен директор на групата телевизионни канали TV7, NEWS7, SUPER7. През последните месеци заех много позиции като гражданин и общественик, които в един момент може да се разминат с позициите на хората в телевизията, обясни Бареков.
Българското общество никога не е било толкова разделено и обезверено - това провокира решението на журналиста да работи за създаването на гражданско движение със заявка за управление на страната. Социалните нужди на хората ще бъдат в основата на политическата платформа на движението, заяви Бареков. Една от целите му ще бъде изваждането на трите основни партии – ГЕРБ БСП и ДПС, от управлението на страната. Новото движение няма да е "патерица" на никоя политическа сила, а ще се яви на избори със заявката да ги спечели и да управлява.
 
Новата формация няма да е готова преди 10 ноември, тъй като е нужно време за да се видят нагласите на хората, уточни Бареков.
 
* * * * * * *

В телевизиите не се очакват кардинални промени - на поста си остава вторият изпълнителен директор Десислава Тошева, без някой да идва на мястото на Бареков.


ИЗБРАНО