TV7 ще излъчи бенефиса на Стилиян Петров

2 септември 2013 | 12:29 Дачев
Неделя, 8 септември, 19:30 ч.

Редица бивши и настоящи световноизвестни футболисти, сред които Джон Тери, Рой Кийн, Хенрик Ларсон, Робер Пирес и Шей Гивън, ще участват в спектакъла.

Двубоят, който "Селтик" организира в чест на своя бивш капитан, ще бъде с благотворителна цел, като всички средства ще бъдат предоставени на фондацията за борба с левкемията, която българинът ще основе.
Парите за телевизионни права, които TV7 ще плати на организаторите, също ще бъдат дадени за благотворителност.

Във футболния спектакъл ще има и много престижно българско присъствие - Димитър Бербатов, Мартин Петров, Мариан Христов, Радостин Кишишев и Христо Йовов.

Участие ще вземат още настоящите мениджъри на "Селтик" и "Астън вила" – Нийл Ленън и Пол Ламбърт.

* * * * * * *

Петров, който беше диагностициран с левкемия миналата година и продължава успешно своето лечение, обяви край на състезателната си кариера на 9 май. 33-годишният полузащитник се оттегли след 679 мача за своите клубове  ЦСКА, "Селтик" и "Астън вила" и рекордните 106 за България.
 
„За TV7 е голяма чест да покаже бенефиса на този голям български спортист. Радваме се, че с телевизионното излъчване ще имаме възможност да подпомогнем и фондацията на Стилиян Петров. TV7 е там, където са големите български спортисти и мащабните спортни събития, и ще покаже и шоуто от „Селтик Парк“,“ коментира изпълнителният директор на TV7 и NEWS7 Николай Бареков.
 
„Ще покажем двубоя в праймтайм – от 19:30, за да могат максимален брой българи да го гледат след последния отпускарски уикенд. Благодарим на Стилиян Петров, който също помогна да осъществим това излъчване“, добави Миляна Велева, изпълнителен продуцент „Спорт“. 

* * * * * * *

Тази седмица по NEWS7 започва излъчването и на Eвропейското първенство по волейбол за жени. Двубоите ще бъдат коментирани от Петър Стоянов, който отново ще разчита на компетентни анализатори.
Първият мач на българския отбор е този петък, 6 септември, 18:00 срещу актуалния европейски шампион Сърбия. Във втория двубой в Шверин в събота, 7 септември, българският отбор застава срещу отбора на Полша от 21:00, а в неделя от 16:00 е мачът с Чехия. 
 
Въпреки паузата в шампионата по футбол заради националните отбори, в програмата на TV7 влиза още едно спортно събитие  - световната квалификация от нашата група между Чехия и Армения. Тя ще се играе на 6 септември от 19:00.
 



ИЗБРАНО