National Geographic изследва способностите на човешкия мозък

9 август 2013 | 13:38 Дачев
Документалният канал ще предложи на българската публика няколко премиерни заглавия тази есен

Това са:
- филмът в три части „Ейпмен” ("Ape Man"),
- едночасовите предавания „Умопомрачително!“ ("Blow Your Mind") и „Жокер“ ("Card Shark"), както и
- 12-те епизода на втория сезон на поредицата Brain Games.
 
National Geographic Channel ще ни разкрие какви трикове ни погажда нашият мозък и ще ни покаже нагледно как се случва това - с научни експерименти.

* * * * * * *

Междувременно, на 1 септември National Geographic Channel ще представи в Созопол - ексклузивно за посетителите на Аполония и приятелите на La Maison - премиерния първи епизод на поредицата Brain Games.
 
Документалната продукция, която изследва изумителните възможности на човешкия мозък, ще се завърти на телевизионния екран в България от 18-ти септември 2013 г. в 20:55 часа.
Само на 1-ви септември в La Maison, Созопол, най-любопитните ще могат да експриментират и да тестват своите способности с  National Geographic Channel.

* * * * * * *

„Новите поредици и филми изследват функционирането на мозъка и тялото. Визуализацията се постига чрез експерименти с ума и интерактивни трикове, които стряскат окото и тревожат сетивата. Ще има удивителни разкрития, хумор и много чиста наука” - разкрива Хамиш Микура, изпълнителен вицепрезидент на National Geographic Channel International.
 
Документалният минисериал “Ейпмен” проследява връзката между човешкото и маймунското поведение. Това се случва с помощта на Питър Елиът, чиято кариера в Холивуд доказва, че успешно е играл роли на маймуни и примати. Зрителите ще научат по какъв начин  офис структурата може да копира йерархията в света на приматите и алфа мъжкия и защо хората имат нужда да бъдат приети от своите равни. 
 
Умопомрачително!” изследва доколко подсъзнателното контролира тялото ни. Телевизионният журналист Робърт Люелин (Robert Llewellyn) онагледява процесите с объркващи съзнанието експерименти, трикове със скрита камера и тестове, приложими дори в домашни условия. “Умопомрачително!” разкрива много процеси, които са извън нашия съзнателен контрол. 
 
В “Жокер” професионалният маг Дръмънд Мъни-Каутс (Drummond Money-Coutts) демонстрира фокуси и игри с карти и разкрива как и защо действа заблудата. Той кръстосва континенти, за да изследва тайните на сложната игра на карти и да разобличава популярни измами и трикове. Дръмънд обменя методи с някои от най-великите картоиграчи измамници, майстори и професионалисти, проучва психологията и техниките им и изпитва собствените си умения. 
 
Първият сезон на Brain Games е най-успешният телевизионен продукт на National Geographic Channel за Съединените щати. Първите два епизода са гледани от рекордните милион и половина американци.
Новите 12 епизода на „Brain Games” разкриват функциите на човешкия мозък с интерактивни игри и експерименти на улицата или у дома.

Водещият на поредицата Джейсън Силва (Jason Silva), млад американски философ и телевизионно лице, напътства с чар и загадъчна усмивка в лабиринта на сивото вещество с помощта на авторитети в сферата на когнитивните науки, неврологията и психологията.

 


ИЗБРАНО