Пчелините на Луковит и отбрани специалитети с Валери Нешов по Fiesta

8 юли 2013 | 13:24 Дачев
Сладостите на полуострова
 
Сладостта на лятото се концентрира в меда, наричан често храна на боговете. Освен, че е полезен, медът е много вкусен. С това са наясно Мечо Пух и Валери Нешов. 
 
За разлика от прочутото мече, което гребе направо от буркана, водещият на „Полуостровът на съкровищата” ни разхожда из пчелините на Луковит, а после приготвя най-отбрани специалитети. 
 
След като ни изкуши с поетичните качества на печеното козе сирене с ядки и акациев мед, Валери ще ни посвети в тайните на митичната билка лофант и произвеждания от нея мед. 
Следва фамозна рецепта за заешко бутче с глазура от лофантов мед и сладко от… червени чушки!
 
Полуостровът на съкровищата” – тази ода на хедонизма – гледайте в седмичната програма от 23.30 ч.
 
* * * * * * *
 
И нещо за хапване
 
За добро или лошо, само с мед и поезия не се живее. В един миг някой задава въпроса: Какво ще ядем? Тогава на сцената излиза Сара Молтън.
 
Госпожата е решила да ни покаже, че няма какво да се притесняваме да готвим риба и е поканила своя колега готвач Джаспър Уайт. Той ще ни покаже прочутата си галета от крекери, с която успял да впечатли не кого да е, а знаменитата Джулия Чайлд.  А щом нещо е успяло да впечатли госпожа Джулия, сигурно ще допадне и на нас. Още повече, че рецептата се приготвя за 15 минути.
 
Какво да вечеряме със Сара” гледайте през седмицата от 10.00, 16.00 и 20.30, както и през уикенеда от 9.00, 15.00 и 19.30 ч.
 
* * * * * * *
 
Летни празници с Жак Пепен
 
Кой да съчетае по-добре изтънчено с обикновено, разточително с  практично, сложно с лесно, ако не добрия мосю Жак. В традиционното честване на независимостта, както и  и свободата, равенството и братството, любимият мосю Жак ще приготви специално меню. 
 
Ако имате повече време и желание – заемете се с телешката плешка, ако предпочитате нещо по-просто - за вас са картофените пакети и маслото с билки. Както и да го предпочитате, все става въпрос за ценности, които си струва да почетем. Никой не го знае по-добре от нас и мосю Пепен.
 
Бъдете със специалното издание „Летни празници с Жак Пепен”  в петък от 22.30, събота от  15.30 и неделя от 20.00 ч.


ИЗБРАНО