”Разковничето” - филм на месец юни по телевизия Туризъм

25 май 2013 | 13:01 Дачев
В рубриката ИЗБРАНО ОТ СТАРИТЕ ЛЕНТИ през седмицата:
 
Разкази за морето: Делфини  (късометражен филм на студия „Време”, посветен на делфините в Черно море и предоставен за излъчване от МОСВ) – ПРЕМИЕРА за TVT в седмицата от 27 май до 2 юни 2013 – в понеделник, сряда, петък и неделя от 10:45, 16:45 и 21:45 ч.
 
Стрелци над водата (късометражен филм на студия „Време”, посветен на водните кончета в България и предоставен за излъчване от МОСВ) – само по TVT в седмицата от 27 май до 2 юни 2013 – във вторник, четвъртък и събота от 10:45, 16:45 и 21:45 ч. 
 
В рубриката ПОСОКИ през седмицата:

Кромлехът или Българският Стоунхендж (край село Долни Главанак – Източни Родопи)
 
Природен парк „Персина” (разположен на българското Дунавско крайбрежие около Белене и на о. Белене)
– всеки ден в рамките на блока „Туризъм инфо”само по ТVТ 
 
ФИЛМ НА МЕСЕЦ ЮНИ:

Разковничето (образователен филм за религиозен туризъм и обичаи) – само по ТVТ през месец юни 2013 г. – всяка събота от 14:00 ч. и от 22:00 ч.
 
От стари времена Еньовден е най-очакваният летен празник. В съвремието ни обаче традициите не са това, което бяха. Забравени на много места, на други те се пазят ревностно. Като например в село Леново, където обичаят Еньовден се пресъздава и  претворява до ден днешен в автентичния му вид. На него е посветен и филмът на Телевизия Туризъм „Разковничето” от поредицата за религиозен туризъм и обичаи. Изпълнен с надежда и вяра в добрите сили на природата, празникът Еньовден е за прозрения и равносметка. Но ще спрем ли надпреварата с времето? Ще ни се усмихне ли слънцето? Каква тайна ще ни разкрие магичното биле?... 
 
Филмът за Еньовден „Разковничето” – всяка събота през целия месец юни 2013.
 


ИЗБРАНО