Владимир Береану напуска БНТ, отива в ”Съдът влиза” по TV7

9 май 2013 | 14:55 Дачев
Известният разследващ журналист и автор на едно от най-рейтинговите предавания по БНТ “Частен случай” Владимир Береану гласува доверие на TV7

Последното издание на "Частен случай" бе на 11 април т.г., следващите издания започват от 13 май.
 
От тази събота, 11 май 2013, именитият водещ ще нищи съдебните спорове на българите в 60-минутното седмично предаване “Съдът влиза” от 12:00 часа в дългото следобедно шоу “Терминал 7” на продуцентите Иван и Андрей (“Междинна станция”).
Компания ще му правят съдия Искра Онцова и "бълграската Опра" Миглена Ангелова.
 
“Междинна станция” благодари на досегашния редактор на предаването Дейвид Славчев и му желае успех. Той разработи формата от самия му старт в TV7 досега и допринесе за високия рейтинг на предаването с името и опита си.
 
* * * * * * *
 
От началото на демократичните промени досега, Береану работеше без прекъсване в БНТ, а тази година предаването му “Частен случай” навърши 20 г. и стана най-дълго просъществувалата продукция в ефира на обществената медия.
 
“Кръглите годишнини винаги трябва да са повод за промяна” - казва водещият и допълва: “Всеки човек трябва да бяга от зоната на комфорта, за да продължава да се развива”. 
 
Той е амбициран да приложи целия си досегашен опит, за да бъде още по-полезен на хората, които имат огромна нужда от помощ в ежедневната си борба за справедливост. “В подобни случаи логиката на математик е по-ценна от зрелищното представяне на даден казус, защото в почти всяка заплетена съдебна история прозира несвършената работа на някоя институция”, категоричен е журналистът.
 
“Екипът на “Междинна станция” се спря на него, защото има огромен опит, непресъхващо вдъхновение и… чувство за хумор – едно от условията, на които трябва да отговарят хората, с които работим”, споделят Иван и Андрей.

* * * * * * *

Само преди малко повече от 2 месеца, в TV7 отиде и бившата съпруга на Береану - Лазарина Златарева, известна от БНТ като "Кака Лара". Днес тя води сутрешното публицистично предаване "Още нещо" по News7 (09:05 - 11:30 ч.) заедно с друг кадърна БНТ - актьора Владислав Прелезов (12 години в "По света и у нас", 1992 - 2004 г.).
 
* * * * * * *

„Да, Владо Береану напуска БНТ, но на този етап е твърде рано да коментираме” е официалната позиция на БНТ.



ИЗБРАНО