БНТ с 2 студиа и 8 новинарски емисии за изборите на 12 май

9 май 2013 | 13:04 Дачев
Българската национална телевизия ще проследи изборния ден на 12 май (неделя) с две студиа и 8 новинарски емисии, гост-коментатори и включвания от всички областни градове на страната

Медията ще разчита на опитността на своите репортери и водещи, на екипите на сутрешния блок и новинарските емисии, за да отрази максимално пълно, точно и полезно за зрителите си изборите за парламент в неделя.

По традиция, БНТ ще има две студиа от 19:00 ч. под името "България след избора" – в зала 8 на НДК, където ще бъде водещият на „ПанорамаБойко Василев, и виртуалното студио на „Сан Стефано” 29, в което водещата роля е поверена на водещия на "РеферендумДобрина Чешмеджиева.
Коментатори от студиото в НДК ще бъдат анализатори и журналисти, сред които Румяна Бъчварова, Огнян Минчев, Александър Андреев, Михаил Константинов, Петър Волгин, Владимир Каролев. В студиото на Бойко Василев изборните резултати ще коментират още Антоний Гълъбов, Антоний Тодоров, Михаил Мирчев, Веселин Стойнев, Виза Недялкова.

В неделя сутрешният блок "Денят започва" ще започне в 8:10 ч. сутринта и ще продължи до 11:00 ч. Общо 8 са новинарските емисии, които през целия изборен ден ще информират зрителите за най-актуалното, което се случва в София и страната.
БНТ ще има екипи във всички областни градове, които ще са в готовност за преки включвания оттам и от горещи точки, където има докладвани нарушения.

От 10:00 ч. на всеки два часа ще има новинарски емисии, като тази в 18:00 ч. ще обобщи целия изборен ден – активност, нарушения, прогнози и т.н.
Централната емисия „По света и у нас” с резултати, реакции и интервюта с победители и победени ще бъде излъчена в 21:00 ч.

Социолозите Боряна Димитрова от „Алфа Рисърч” и Живко Георгиев от „Сова Харис” ще информират за хода на изборите и резултати от екзит пола. Освен тях, в студиата ще има и представители на неправителствени организации, които следят за честността на изборите, като един от партньорите на БНТ е „Прозрачност без граници”.
 


ИЗБРАНО