Автомобилни серии на германския турстически шампионат - за първи път в ефир

30 април 2013 | 12:33 Дачев
bTV Media Group ще излъчи автомобилните серии DTM (Deutsche Tourenwagen Masters)
Водещ и коментатор на събитията за зителите на bTV Action ще бъде Траян Сарафов (популярен досега от ефира на TV7). Първото обзорно предаване е на 2 май (четвъртък) от 20:00 ч.
 
Най-популярният пистов шампионат за туристически автомобили ще направи своята телевизионна премиера за България по bTV Action в началото на следващия месец.
Новият сезон стратира на 5 май и ще се излъчва пряко от медията във формат квалификации и състезания (в съботните и неделни дни).
 
Първата надпревара ще бъде на пистата „Хокенхайм” в Германия, като в събота (4 май) от 15:30 часа ще се излъчи квалификацията, а самото състезание ще бъде в неделя (5 май) от 14:15 часа.
 
Шест от състезанията в шампионата ще се проведат в Германия, а останалите четири - в Англия, Холандия, Австрия и (за първи път) Русия. 
 
* * * * * * *
 
Четирима нови състезатели правят своя DTM дебют този сезон. Eкс-пилотът във Формула 1 Тимо Глок и Марко Витман се присъединяват към екипа на BMW, а Даниел Джукандела и Паскал Верлайн ще се състезават за Mercedes-Benz. 
 
От своя страна пък Audi запазва миналогодишния си състав, като добавя Джейми Грийн към екипа си.
 
Сезон 2013 г. на Германския шампионат дава възможност на всичките 22-ма състезатели да се запознаят с две нови технически  иновации - Drag Reduction System (DRS), заимствана от Формула 1, и гуми Hankook. Целта на тези две нови функции е да направят шампионата DTM още по-разнообразен и вълнуващ.
 
След успешни тестове, DTM за първи път през сезон 2013 ще използва така наречената разпределителна система (DRS), която дава информация - коя кола къде се намира във всеки един момент от състезанието. Всяка състезателна кола ще бъде оборудвана с блок за управление, предавателна антена и GPS сензори, които измерват оборотите на колелата. Това е система, която позволява на водачите да регулират от пилотската кабина задното крило по време на състезанието, което дава възможност да се увеличи максимална скорост. 
 


ИЗБРАНО