TVT на изложението „Ваканция и Спа Експо” `2013

11 февруари 2013 | 17:43 Дачев
Телевизия Туризъм (TVT) и туристическият портал www.see.bg ще се представят със самостоятелен щанд на Международната туристическа борса „Ваканция и Спа Експо”, която ще се проведе от 14 до 16 февруари 2013 година в „Интер Експо център” на  бул. „Цариградско шосе” № 147 в София. 

Ще можете да откриете двете електронни медии в зала № 1 на изложението, организирано от „Прим Експо” под патронажа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, в партньорство с браншовите организации  и Столична община.

Заповядайте при TVT и www.see.bg  и вижте българските занаяти наживо. Научете как се правят чипровски килими. Изпейте куплет от „Високи сини планини” или „Де е България” и спечелете подарък от първия Национален видео-каталог на туристическите обекти в България. 

Същевременно Телевизия Туризъм е медиен партньор на изложението и заедно с „Прим Експо” организират конкурс за телевизионна реклама, предназначен за участниците на туристическата борса. Победителите ще получат ексклузивни пакети за излъчване на своите посланаия в канала на Телевизия Гуризъм.

Заповядайте в първа зала на „Ваканция и Спа Експо” от 14 до 16 февруари.
Телевизия Туризъм и see.bg - Виж България!

* * * * * * *

 
Акценти в програмата на TVT:
 
ПРЕПОРЪЧАНО:
"Пролетен спомен за Яврово" (образователен филм за селски туризъм) – неделя, 17 февруари 2013 г., от 14:00 и от 21:00 ч.
 
"Каква пролет беше в Яврово ... ! Цъфтях заедно с цветята, изгрявах заедно със слънцето, куках с кукувицата над зелените баири, упоен от гърчовете на земята, която пукаше под краката ми от напиращия в нея пролетен живот.
И всичко се вливаше в мене, за да се превърне в мисъл и чувство... Топло, хубаво, приятно - да ти е драго да живееш и да се късаш от яд, че не си безсмъртен.“ Това е написал  за родното си село Яврово Николай Хайтов  в  „Шумки от габър”. Но къде е това село?... Къде са онези светли къщи, тесните и чисти калдъръмени улички?... 

Ще го видите  във филма „Пролетен спомен за Яврово”.Селото е недалеч от градската суета и суматоха, разположено на северните склонове на Родопите. То е с богата история, уникални природни забележителности и колоритни жители.  И е дало на света още великолепния карикатурист Борис Димовски, както и редица българи, оставили трайна следа в нашия обществен живот.

 
"Дом от сняг" (образователен филм за планински зимен туризъм) – в седмицата от 10 до 17 февруари 2013 г. : във вторник от 09:00 и от 18:00 ч., в четвъртък от 21:00 ч. и в събота от 15:00 и от 23:00 ч. 
 
Представете си как една сутрин се събуждате под снежен купол, в дом от сняг. Наоколо е тихо и бяло... Дали виелицата е затрупала пътеките или е хубав слънчев ден?...  Звучи като в приказките, нали?  На езика на ескимосите „иглу” означава „дом”. Има едно място в България, в Рила планина, където можете да се научите сами да си направите снежна къща... Филмът „Дом от сняг”показва и разказва какво е това иглу и как се строи то заедно с помощта на инициаторите това да се случва в България – любителите на планината Стоян Мутафов и хижарят Иван Еленчев. Но дали снежният покрив ще се окаже уютен? Какво друго е той, освен изживяно удоволствие от построяването му?
 
"Двама художници в Балкана" (образователен филм за арт туризъм и занаяти) – събота, 16 февруари 2013 г., от 14:00 и от 21:00 ч.
 
Поредна среща с едни от най-изявените съвременни творци на България, с техните философия, светоглед и изкуство, представя новият филм на Телевизия Туризъм „Двама художници в Балкана”. Какво кара човек овладял  изкуството на четката да рисува цял живот? Да гради образи, срещнати наяве, като че са открити в сънищата? Или да превръща метала във фигури, понесени от огнен танц – но все пак овладени в непоклатимо равновесие? Най-добре това показват двама творци от Троянския край, герои на филма. Григор Първев е живописец. А Веселин Шошков е скулптор...
 
 


ИЗБРАНО