”BG Hip Hop Awards 2013” по БНТ на 17 февруари

4 февруари 2013 | 15:33 Дачев
Ексклузивно интервю с рапъра SISQO
 
5-ти февруари е обявен за официална хип-хоп вечер на “Денис и приятели”. Зрителите на късното вечерно шоу на БНТ1 ще станат свидетели на разбирателството между метъла и хип-хопа и ще открият пресечните точки между тези два бунтарски жанра.

Специални гости на Денис ще бъдат водещите на церемонията на първите български хип хоp награди - Део и Лейди Би, - а също така Бобо, Криско, Young BB Young, танцьорите от Макоза Ностра, СкандаУ, Айс Крийм, DJ Ray Bon и организаторите.

* * * * * * *
 
Официалната церемония по раздаването на наградите ще се състои на 6-ти февруари 2013 г. в Рейнбоу Плаза, а БНТ1 ще я излъчи на 17-ти февруари от 23:00 ч.

Специален гост на BG HIP HOP AWARDS ще бъде световноизвестната звезда SISQO, който ще даде ексклузивно интервю за предаването “Денис и приятели” (излъчване на 7-ми февруари).
 
По време на церемонията, зрителите на БНТ ще бъдат свидетели на „3 Вълни”, които бележат развитието на българския хип хоп през последните 15 години.
„Първата Вълна” ще включва изпълнения на основоположниците на този стил в България като Васко Теслата, Рап Нация, Гето Мен, Мишо Шамара, Колумбиеца Ice Cream и други.
След тях на сцената ще излязат Ъпсурт, 100 Кила, Лошите, Alex P, Лора Караджова, Goodslav, Лилана и други.
Най-новото поколение ще бъде представено от Криско, Ангел и Моисей, СкандаУ, Дим4оу, YoungBBYoung, Wosh МС Feel, Сани Алекса, Криста и други. 

* * * * * * *
 
Една от изненадите на церемонията ще е участието на много обичан бг рапър, който повече от 8 години не се е появявал на родната хип хоп сцена, но ще подкрепи идеята на организаторите за традиционно провеждане на български хип хоп награди. 
 
Хип хоп наградите "BG HIP HOP AWARDS 2013" -  на 17-ти февруари (неделя) от 23:00 ч. по БНТ1.


ИЗБРАНО