bTV с ново предложение към Булсатком, валидно 6 дни

16 януари 2013 | 12:46 Дачев
От bTV днес събщиха следното:

"Съобщение на Управителния съвет на bTV Media Group
 
С цел преодоляване на негативните последици за над милион наши зрители, ръководството на bTV Media Group изпрати ново предложение за продължаване на договора с Булсатком. Предложението съдържа възможно най-добрите ценови условия, при които медията може да продължи да създава качествени български сериали и да заплаща за най-доброто от световното кино и спорт, което представя на зрителите сега.
 
Срокът на предложението изтича на 21 януари (понеделник). Разчитаме, че за това време кабелният оператор ще оцени направените отстъпки и преференциални условия, и от своя страна също ще намери резерви, за да организира разпространението на каналите на bTV Media Group, без  да увеличи цената на услугата си за крайните абонати.
 
При споразумение в посочения срок, милионите наши зрители, които в момента са ощетени, ще получат сигнал във възможно най-краткия технологичен срок."

* * * * * * *

"Oфертата от страна на bTV наистина е различна от предишната им, но с много малко, дори може да се каже, че е почти същата. Въпреки това ние ще я обсъдим, ще проведем дискусия и след това ще вземем крайно решение дали да я приемем, при какви условия и варианти", коментира Младенка Джалова, ръководител на маркетинг отдела на Булсатком. 
 
От страна на Булсатком спират публичните изявления до приключването на новия кръг от преговори, тъй като считат, че предложеният от bTV стил е в разрез с добрата бизнес етика и уронва доверието на потребителите.

* * * * * * * 


Премиерът Бойко Борисов също подхвана скандала между "Булсатком" и bTV.

"Възложена е проверка на Комисията за защита на потребителите (КЗП) във връзка с това, че даден оператор не излъчва дадена телевизия, а потребителите са си платили. В понеделник съм помолил г-н Веселин Златев да направят необходимата проверка, защото във всички случаи, потребителите са ощетени. Едни търсят апарати, други антени... В края на краищата не мога да гледам на Слави Трифонов шоуто", заяви Борисов в предаването "Свободна зона" по TV+.
 
"Взехме решение на Министерски съвет във връзка със собствеността на медиите, възложил съм на министър Вежди Рашидов да провери. Всеки трябва да декларира своята собственост и хората да знаят. Ако дадената медия е финансирана от посредник на газ, е ясно защо тя е против даването на концесия за добив на газ в Черно море. Или, ако лидерът на дадена партия, собственик на телевизия, участва в изборите, то е ясно, че тази медия ще говори само срещу нас", каза още Борисов.

На въпрос за определената като рутинна проверка на полицията в TV+ и дали е бил предварително предупреден, Борисов отсече: "Не, и те нямат нито задължението, нито навика, нито е редно да ме предупреждават".

"В петък, когато вашите собственици спечелиха четвъртия GSM оператор в България и публично получиха своя лиценз в КРС, бяха изключително доволни. Ползват изключителната подкрепа на правителството, включително и за спътника. Най-малкото имате основание да сте недоволни от правителството. От вътрешна информация, която е дал ваш служител, че има нередности - двойно счетоводство - така е дошла проверката", обясни премиерът.


ИЗБРАНО